Karin Thyr
Yoga World

Abracadabra - Brooklyn

Jag har har en rutin, jag ständigt försöker bryta,  jag tenderar att gå till kylskåpet lite för ofta. Därför är det superviktigt för mig att kylskåpet är fyllt med bra grejer, nyttiga mellanmål som jag med lätthet kan välja så jag inte börjar gå igenom skåp och lådor för att leta onyttigheter. Ett favorit mellis jag har är hummus.

När jag var i Brooklyn, New York senast hamnade jag på ett mysigt café som hette Abracadabra. Där serverades denna magiska hummus med koriander. Gör en dubbel sats, den står sig i kylskåpet hela veckan. Mättar bra och är magiskt god. Funkar till frukost, tillsammans med stekt ägg, strimlad syrad rödkål på tunnbrödsmacka eller bara att äta som den är, med sked. Äter du inte bröd – lägg den på ett salladsblad.

1 burk med kikärtor
1 kruka koriander (eller två)

Saft från 1 hel ekologisk citron

1-2 vitlöksklyftor

5 msk sesamfrön

smaka av med:
salt
peppar
chilli
spiskummin
paprikakrydda
Olivolja efter smak

Liten skvätt vatten tills du är nöjd med konsistensen

Kör allt i mixer
Ät till grönsaker, på macka, eller rätt ur burken!

Är du i New York – Missa inte detta ställe för en fika eller frukost. 

 

/Karin

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.