Jag har har en rutin, jag ständigt försöker bryta, jag tenderar att gå till kylskåpet lite för ofta. Därför är det superviktigt för mig att kylskåpet är fyllt med bra grejer, nyttiga mellanmål som jag med lätthet kan välja så jag inte börjar gå igenom skåp och lådor för att leta onyttigheter. Ett favorit mellis jag har är hummus.
När jag var i Brooklyn, New York senast hamnade jag på ett mysigt café som hette Abracadabra. Där serverades denna magiska hummus med koriander. Gör en dubbel sats, den står sig i kylskåpet hela veckan. Mättar bra och är magiskt god. Funkar till frukost, tillsammans med stekt ägg, strimlad syrad rödkål på tunnbrödsmacka eller bara att äta som den är, med sked. Äter du inte bröd – lägg den på ett salladsblad.
1 burk med kikärtor
1 kruka koriander (eller två)
Saft från 1 hel ekologisk citron
1-2 vitlöksklyftor
5 msk sesamfrön
smaka av med:
salt
peppar
chilli
spiskummin
paprikakrydda
Olivolja efter smak
Liten skvätt vatten tills du är nöjd med konsistensen
Kör allt i mixer
Ät till grönsaker, på macka, eller rätt ur burken!
Är du i New York – Missa inte detta ställe för en fika eller frukost.
/Karin