Karin Thyr
Yoga World
Karins YogavärldLivsstilMatWellnessYoga

Same tree different branches

Core Strength Vinyasa Yoga (eller CSV yoga, som är lättare att uttala), är snarare ett perspektiv på yoga än en egen yogaform. Jag skulle vilja påstå att du kan applicera principerna för CSV yoga på din redan befintliga praktik och få en booster som tar ditt yogautövande till en ny dimension!

Grundaren (och min lärare) heter Sadie Nardini. Hon är en yoga rockstar, anatomiexpert och wellness inspiratör med mottot  “rock who you are”. Efter år av studier med världsledande anatomi och yogaexperter (bl.a  Leslie Kaminoff) har Sadie skapat den här revolotionerande nya generationens yoga. Jag snubblade mer eller mindre över Sadie på youtube redan 2007. Hon var en av de första som la upp yogavideos online. Med dålig belysning, dåligt ljud, och utan att egentligen veta vad hon höll på med när det kom till filminspelning revolutionerade hon min yoga. Hon visste kanske inte så mycket om film och inspelningsteknik men hon visste hur kroppen fungerar. Hur vi rör oss. För första gången förstod jag att man kan tänka på kroppen som en helhet, att allt sitter ihop och att att när vi stretchar, stretchar vi inte en muskel utan vi stretchar och stärker ett helt system. Jag såg och följde hennes utveckling av CSV yoga på distans. 2013 tog jag kontakt med Sadie och började studera för henne. Först online – via Skype och videolänk och sen reste jag både till Europa och USA för att fortsätta min utbildning.

Idag är jag en av hennes master teachers och kommer under 2017 erbjuda en 200 timmar lärarutbildning på svenska i CSV. Håll utkik på min hemsida! Mer info kommer.

“Bryt linjära mönster och rör dig biomekaniskt, inte traditionellt, för optimal styrka och säkerhet!”

CSV yoga är en modern approach på den mer traditionella Hatha Yogan. Fokus ligger på övergångar och hur du kommer in och ur positionen mer än själva positionen. Det handlar om en vågliknande rörelse och en aktivering av den djupa corelinjen. Du bygger från grunden och upp, enligt 7 steg på väg mot ditt eget unika uttryck. Vi bygger positionen på ett sätt så att justeringar i slutskedet är överflödiga. Det finns ett ständigt inslag av rörelse och mjukhet i den här flödande formen av yoga som integrerar asanas från flera etablerade yogatraditioner med fysik, biologi och har en modern vinkling av traditionell yogafilosofi.

CSV Yoga stärker dig – inifrån och ut och låter dig stå stadigt i din sanning med ditt unika uttryck

CSV Yoga skapar utrymme – frihet att röra dig naturligt, på ett sätt som känns rätt för dig

CSV Yoga transformerar – Förnyar, bygger upp och stärker hela kroppen och sinnet

​Blir du nyfiken på den här yogan är du välkommen att kontakta mig. Jag finns i Stockholmsregionen men reser över hela landet och leder workshops och retreats.

Mer info hittar du på min hemsida.

Namaste

/Karin

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.