Karin Thyr
Yoga World

Jag har förmånen att få stå på stora scener med fantastiska artister. Kontrasten från att stå i Dalhalla framför 4000 människor till att sjunga på barn och ungdomspsyk är enorm. Jag kan ärligt säga att det ena inte överträffar det andra – det är bara olika. Vid ett tillfälle efter en av våra konserter på barn och ungdomspsyk dröjde sig en 14 årig flicka kvar i rummet när vi höll på att packa ihop. Hon satt tyst i ena hörnet och tittade inte upp. Personalen höll sig i bakgrunden. När vi gjorde oss klara att börja bära ner sakerna i bilen såg jag att tjejen satt kvar. Jag vände mig mot henne och skulle precis säga hej då när hon reste sig och titta de rakt på mig med sina mörka ögon som var täckta av en alldeles för lång lugg. ”-Jag vill så gärna prata en stund med dig – har du tid?”

Vi satte oss ner och flickan började berätta om sitt liv. Stora tårar vällde upp ur hennes ögon när hon berättade om en frånvarande pappa och en alkoholiserad mamma. Om skräcken då hon bevittnat ett knivdåd på tunnelbanan i Alby som slutat med att mannen, en ung 20 årig rappare, avlidit. Hon berättade om att inte orka, att inte veta vem man är och om att tappa fotfästet. Hur gör man för att komma vidare, komma ur och förbi. Inga vuxna fattar? Tillslut satt jag med henne i mina armar och tårarna rann även ner för mina kinder. Vad säger man? Hur kan man trösta och inge hopp? Jag vet inte var du är nu – har inte träffat dig sedan dess. Men du har en sång nu – en alldeles egen – den är din.

”Your bravery wins a thousand battles you can’t see

Seeing who you’ve become strengthens every part of me

Your stronger then most and your heart’s not closed

Standing tall and beautiful

Infront of me”

Lyssna på sången och en intervju vi gjorde här i Nashville här:

https://vimeo.com/205800008

1 kommentar

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.