Karin Thyr
Yoga World
Karins YogavärldLivsstil

Ligger du här och latar dig?

Förra veckan tog jag tre timmars semester. Ja, du hörde rätt. Tre timmar – inte tre dagar. Jag delade tiden mellan 1,5 timme i hängmattan med en bok och 1,5 timme på golvet i båten. Min man och jag körde till en liten vik, slängde i ett ankare, la oss på golvet i båten och lyssnade till vågornas kluckande. Efter en lång tystnad sa jag till min man.

– När gjorde vi det här sist? När tog vi semester sist?

-Jag vet inte, svarade han.

Sen låg vi där tysta en lång stund och bara latade oss!

Som egenföretagare och frilansande musiker har jag under 25 år hackat i mig att jag arbetar när alla andra är lediga. Jag har missat högtidsdagar och fester. Jag har rest massor! Lucky me! (obs! Inte sarkastiskt) Jag har tillbringat vintrarna i Thailand och våren i Nashville men mina resor är alltid förknippade med arbete. Även om jag kan ligga vid en polkant hela dan måste jag tillslut koppla på och stämpla in. Jag måste leverera. Jag måste prestera och jag kommer att bli bedömd. Även om jag njuter i solen är jag inställd på att snart kavla upp ärmarna och sätta fart igen. Om jag är hemma och “ledig” finns det som bekant alltid något att göra så riktigt ledig kan jag nästan inte minnas när jag var sist.

Jag har funderat en hel del på det här med att vila och vad det fyller för funktion. Hur vila och återhämtning kan se olika ut för olika människor och kommit fram till att jag nog innerst inne tycker det är lite läskigt att vila. Jag känner mig lat och det finns något fult med ordet lat. “Ligger du här och latar dig?”  det låter inte särskilt positivt. Jag tror att det är superviktigt att vi faktiskt latar oss rejält ibland. Att vi inte gör ett endaste dugg. Att vi är sådär riktigt onyttiga, inte presterar eller producerar det minsta lilla och framför allt att vi inte har dåligt samvete för det. Så nu vill jag höra; Hur vilar du? Vad innebär det att vara ledig? Får du dåligt samvete när du latar dig, även om du har semester? Hit me!

/Karin

 

1 kommentar

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.