Karin Thyr
Yoga World
Okategoriserade

Retreat life

Yoga på takterassen till vårt hotell med magisk utsikt där man ser havet från alla håll.

Det finns nog lika många varianter på retreats som det finns lärare.

Ordet Retreat betyder reträtt “att dra sig tillbaka” och syftet är nog att man ska få tid för eftertanke och reflektion i en miljö som inbjuder till lugn o stillhet.

När det kommer till yogaretreat har jag sett alltifrån detoxretreat med renande juicer, tarmsköljning och strikt yogarutin 6 timmar om dagen till vin, mat o yoga i Toscana där deltagarna efter halva veckan inte orkar upp till morgonklassen.

Själv har jag inte så stor erfarenhet av retreats då de flesta yogaresor jag åker på är fullmatade med utbildning.

Jag har däremot lett ett antal retreats och nu när jag sitter på planet hem från en magisk retreatvecka i Grekland har jag snickrat ihop en checklista för dig som är sugen på ett retreat men inte riktigt vet hur du ska kunna välja rätt i retreatdjungeln.

Checklista i jakten på att hitta rätt retreat för dig:

  1. Vem/vilka är yogalärararna och vilken typ av yoga kommer erbjudas under veckan? Kolla upp vad läraren gått för utbildningar, vad hen gjort tidigare, vilken typ a yoga hen undervisar i och att du känner dig trygg i hens händer
  2. Hur mycket yoga står på schemat? Det kan variera kraftigt hur många ggr om dagen och hur långa klasserna är.
  3. Krävs det några förkunskaper? Är du osäker? Ring eller maila läraren och berätta om dina yogaerfarenheter? Ofta säger man att alla nivåer är välkomna och anpassar klasserna och ger alternativ men det kan vara skönt att höra sig för lite grann innan.
  4. Vad vill du göra förutom att yoga? Sol & bad, spabehandlingar, ströva i naturen, åka skidor? Vad erbjuds under övrig tid?
  5. Hur lång tid tar det att resa dit? Kolla flyg, tåg priser så att det funkar med retreatets datum?Ibland ligger retreaten utanför vanliga semestertider och antalet flyg är begränsat.
  6. Vad kostar det? Vad ingår? Ofta betalar man för boende och yoga. Ibland ingår vissa måltider och resan ligger ofta utanför priset.  Kan du tänka dig att dela rum för att hålla ner priset?
  7. Vad är det för mat? Vad finns för restaurangutbud i närheten? Jag gillar god vällagad mat o vin, äter gärna vegetariskt och mycket grönt. Vad gillar du? Kanske känns det fel att åka på ett Rawfood retreat om det inte är vad du tänkt dig? Vilka måltider ingår i priset?
  8. Var kommer vi yoga? På gräs, under tak, inom eller utomhus.
  9. Finns det mattor, block etc att låna?
  10. Sker undervisningen på svenska eller engelska?

Den här veckan har varit magisk för både kropp och själ! Den har innehållit allt på min önskelista! God fräsch mat, massa frukt, grönt och nyfångad fisk. Svalkande vitt vin och kryddigt rött vin! Massor av yoga, (3 timmar/dag) food for thought, bra sömn, sol och bad i en lugn oas mitt i en by som utanför hotellets murar erbjuder caféer,restauranger och folkliv.

Är du sugen på ett retreat tillsammans med mig?

I jan 2018 åker vi till Thailand tillsammans med inshape travel! Följ med på en spännande resa med massor av yoga, god mat i en oas utanför Hua Hins myllrande folkliv!

Jag och mina fantastiska yogalärare Sonia Bach Taylor och Sadie Nardini

 

Magisk utsikt, svalkande hav och salta bad på den grekiska ön Santorini

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.