Karin Thyr
Yoga World
Karins Yogavärldlivet

Just Breathe – hear me ROAR! (fortsättning på “Lets talk”)

Rörde upp en storm på sonens skola. Åker hem, kommer in i hallen och läser texten på min egen mössa “Just Breathe” Vad gör man när tålamodet tar slut? När man ser att sonen mår dåligt och gråter sig till sömns varje kväll. När man gått alla officiella, rätta vägar. När man pratat med lärare, mentor, rektor, specialpedagoger, elevhälsan och inser att ingen av dem pratar med varandra. Vad gör man? Är det då man höjer rösten, skriker och ryter i som en arg lejonmamma?

Omständigheterna på min sons skola är ohållbara. Han har gått från en glad positiv kommunikativ individ till en ledsen, inåtvänd, arg, frustrerad och orolig liten person som kämpar med att förstå sitt eget beteende. Sonen somnar gråtande. Jag somnar och vaknar med en klump i magen.

Ingen är elak mot honom, han är inte mobbad eller utsatt men det är en enda röra på skolan och han faller mellan stolarna. Han vet inte vad han ska göra på lektionerna, han förstår inte och får ingen arbetsro. Efter nästan 8 veckor i skolan tog skolans ledning ett grepp och gjorde om hela årskurs 4as arbetsgrupper. Det har lett till att min son mår lite bättre. Han är mer positiv, känner att han hamnat mer rätt med kompisar och att det sociala sammanhanget känns bra. Det är en oerhörd lättnad. Men problemen kvarstår med undervisningen. Flera av lärarna mår dåligt och klarar inte av att leda gruppen på ett bra sätt. Jag känner mig uppgiven, ledsen och arg.

Så idag (fredag) har jag rutit, jag har varit oproffsig och avbrutit, gråtit och höjt rösten. Jag har vägrat lyssna på borförklaringar och ursäkter. LÖS DET! Sluta skyll på varandra!

Sen kom helgen. Jag vilar, väntar och gör mig beredd att anfalla igen på måndag om det behövs.

/Karin

Ps. Vill du också en påminnelse att andas? Oftast andas jag genom och förbi. Ibland andas jag för att få kraft att ryta. Mössan köper du här: YOGADA

 

 

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.