Karin Thyr
Yoga World
här går jag och duger

Här går jag och duger

Det här inlägget har fastnat en stund innan jag vågat trycka på publicera. Men efter att ha läst en post på Instagram igår av @melissascott så förstod jag att jag inte är ensam om att känna så här. Jag är också trött på att ständigt se före och efter bilder på yogisar som just tagit sig igenom en supercleanse online!  Så i kölvattnet av Melissas inlägg väljer jag att vara en del av positiv kroppskultur. Där alla kroppar, i den form de är, är en yogakropp som inte bara duger utan är okay precis exakt så som den är idag.

När vi väljer yoga, väljer vi nuet och närvaro. Vi väljer att älska oss själva så som vi är och uppskatta våra kroppar – den kropp vi har just nu. Jag har spenderat årtionden med att hata min kropp och mitt utseende. Jag har vägt mer, jag har vägt mindre och trots att yogan är min bästa vän och jag “predikar” för en stark kropp som bär mig genom livet, om en hälsosam balans när det kommer till kost och livsstil och hållbarhet så faller jag tillbaka i fällan gång på gång. Jag faller tillbaka till den plats där jag känner mig oduglig och otillräcklig. Jag jämför mig med framgångsrika före och efterbilder som figurerar i det yogasamhälle jag är en del av och tänker att min yoga är mindre värd eller att jag är mindre lyckad för att jag inte har den typiska slanka yogakroppen.

Vad är egentligen en yogakropp? Jo, det ska jag berätta här och nu – en gång för alla! Det är din kropp, den kropp du har idag. Det är en yogakropp. Varje gång du kliver upp på mattan visar du tacksamhet och kärlek till den kropp du har och att den bär dig. Den bär dig när du är svag, när du känner dig som en superhjälte, när du har ont, när du är ledsen, när du har energi och när du är dränerad. Yogan finns som ett verktyg för att vila dig i form eller som ett redskap som får dig att svettas och bygga styrka. Yogan finns där som ett svar på vad du och din kropp behöver oavsett startpunkt. Du kan bara börja på ett ställe – där du är, ingen annanstans.

Så det här är inte jag före eller efter. Det här är jag just nu!. Ingen diet, Inget filter, Ingen skam. Jag duger precis som jag är och det gör du också.

Låt oss gemensamt vara en del av en kroppspositiv yogakultur i socialamedier och IRL. Ta en bild och #härgårjagochduger #karinsyogaworld

Namaste

/Karin

8 kommentarer

 1. Bästa jag läst!! Du uttrycker det som jag önskar att alla som yogar och som skulle vilja börja yoga men som tvekar pga alla dessa ”perfekta” yogakroppar och ”svåra” positioner! Ingen, INGEN berättar om känslan som finns här och nu, vad som händer i mellanrummet mellan positionerna
  Tack för en underbart inspirerande text och hoppas jag får citera dig på mina klasser
  To get a yoga body= have a body + do yoga
  Kram
  Marie

  1. Tack för dina fina ord. Underbart att läsa. Keep spreading the message! Everybody is a yoga body! KRAM

 2. Bra och klokt formulerat! Jag försöker att sprida samma budskap till mina yogadeltagare… och ju fler vi är desto bättre!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.