Karin Thyr
Yoga World
Okategoriserade

Mässvimmel och ett dåligt batteri

Jag snurrade runt på mässan i helgen och bl.a hälsade jag på i Yoga Worlds monter! Det var härligt att se alla människor som fullkomligt genomsyrades av hälsa och välmående gå runt i de många inspirerande montrarna och på föreläsningar och pass. I pratbubblan lyssnade jag bl.a. på Erica Palmkrantz och fick lära mig ett kanonrecept på RAW kanelbullar (Länk till receptet finns på min Facebooksida!)

Många montrar erbjöd olika typer av massage med det som fick min uppmärksamhet var Jung Shim, en behandlingsmetod som härstammar från Syd Korea och kombinerar traditionell österländsk medicin med Qi – livsenergi. Jung Shim betyder “vackert sinne”. Behandlingen sägs hjälpa dig släppa på oro och blockeringar genom att vi återfår energiflödet i kroppen.

Helt ärligt talat så har jag känt mig rätt trött och sliten på sista tiden. Jag har fortfarande symptom från Neuro Borrelian och när jag pratat en stund med dem i montern beslöt jag mig för att ge det en chans.

Jag fick träffa Emelie som har över 17 års erfarenhet. Det som skiljer behandlingen från “vanlig” akupressur är att den som behandlar också ljudar ett “shh-ljud” samtidigt som hon trycker (masserar) på olika punkter. Emelie arbetade igenom hela kroppen, fram och baksida men till största delen koncentrerade hon sig på magen där hon masserade djupt och ingående.

Efter behandlingen gjorde hon en analys och summering. Det var mycket intressant. Jag hade, innan behandlingen, fått uppge en uppskattning av min energinivå. Eftersom jag varit sjuk och känt mig trött kände jag mig ganska ärlig när jag markerade min energinivå som en 4+. Emelie konstaterade att mitt “batteri” gick på sparlåga på en nivå 2.  Hon jämförde mig med en bil. Det finns två typer av drivmedel. Bensin och ett batteri. Bensinen är det du äter och det du gör. Den kan man justera så att man tillför energi i kroppen i form av nyttig mat, träning etc. Batteriet sitter i magen och där lagras våra känslor och den är i direktkontakt med vår själ. När batteriet är urladdat finns det inte så mycket man kan göra. En annan intressant observation hon gjorde var att min högra sida var helt blockerad, massiv och tung som en sandsäck. Behöver jag ens säga att det var på höger sida min fästing satt och det också är där jag haft alla mina symptom…

Hon sa att hon löst upp lite av de blockeringar som satt i min kropp men att jag verkligen behövde vila. Jag gick därifrån med en lite mjukare känsla i kroppen samtidigt som jag funderade på hur trött jag egentligen är?

När man är van att koppla på en extra växel när tröttheten kommer funderar man inte så mycket på om man är trött. Man kör på. Jag lurar mig själv att jag vilar när jag slösurfar eller kollar på en film men i sanningens namn går min hjärna oftast för högvarv. Det har den alltid gjort.

Jag gick vidare till blodgivarbussen där man konstaterade att alla mina värden var på topp – bara att kliva på och lämna blod. När jag kom in i bussen sa sjuksköterskan direkt. Men du ser alldeles för trött ut för att lämna blod idag? Hur mår du egentligen? Jag känner mig som vanligt, svarade jag. Sedan i slutet av Juli är att må som vanligt förknippat med trötthet, huvudvärk och viss stelhet. Nu sedan behandlingen mot borrelia har det till stor del släppt och allmäntillståndet är bättre men kvar dröjer sig tröttheten. Nu i lördags förstod jag, för första gången tror jag, att jag verkligen är trött men jag har ingen aning om hur  man vilar på riktigt.

Jag yogar i stillhet, jag yogar dynamiskt, jag mediterar, jag skriver, promenerar i tystnad, promenerar i samtal men tydligen räcker inte det. Jag måste hitta något annat sätt att ladda mitt batteri. Jag ska träffa Emelie igen i dec och prata vidare med henne. Jag är nyfiken på att höra mer om Jung Shim. Fortsättning följer.

Fakta:Är du sugen på att veta mer kan du kolla på deras hemsida www.jungshim.org Det går också att boka in tid för behandling nu när de är i Sverige första helgen i dec samt i jan genom att maila dem direkt på sweden@jungshim.org

1 kommentar

  1. Thank you for your wonderful article! We’re really happy to hear that you enjoyed your treatment and that we’ll see you again soon when we return on Sat 1 and Sun 2 December. Speak soon, the Sweden Jung Shim team

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.