Karin Thyr
Yoga World
livetLivsstilYogaYogalärarhackyogavideo

Yogalärarhack: Går det att tjäna pengar på yoga?

Foto: James St. Vincent

Varför är det så obekvämt att prata om pengar? Går det att tjäna pengar som yogalärare utan att “sälja sin själ” och hur mycket ska/kan man ta betalt? 

Jag och yogaläraren Sadie Nardini pratar om pengar och yoga på Sadie Nardini Facebook live! 

Vi delar med oss om våra tankar hur ekonomiskt överflöd och spirituellt överflöd inte måste vara två separata saker utan att det faktiskt kan vara samma sak. Ta del av Sadies 3 steg till hur det kan uppnås.

 

– Karmakamel

Det finns en föreställning om att yoga ska “ges som en gåva” och att gurus i Indien minsann inte tar betalt. Det är en myt. Kanske tar de inte alltid emot pengar men de får gåvor som gör att de inte behöver ta betalt. En sak är säker; när de första gurusen kom till västvärlden för att undervisa flög de inte till Europa och USA på en karmakamel. De hade rika sponsorer som köpte flygbiljetter, ordnande med boende, mat och yogalokaler.

– Donationsklass

Med det sagt tycker jag att det gäller att hitta balansen. Vad ska en klass kosta? Kolla runt på studios där du bor. Hur ligger andra prismässigt? Vad har du för kostnader (lokalhyra, resor, te, fika osv)

Visst vill man ge tillbaka och dela med sig men det funkar ju inte om du gör det hela tiden. Du har väl precis som jag lån och räkningar att betala?

Erbjud en gratis – eller donationsklass i månaden. Erbjud en extra lång klass någon gång i bland (till ordinarie pris). Lägg upp gratis videos på youtube och Facebook och ta betalt för dina kurser och utbildningar. Du har utbildat dig, du har satsat både tid och pengar och din kunskap är självklart värd något.

– Allt är gratis

Allt är gratis online. Du kan till och med gå en Harvardkurs online helt gratis. Men det du gör som yogalärare är inte bara att leda en klass rätt upp och ner. Du ger så mycket mer. Dina elever kommer glömma bort vad du säger och vad du gör under klassen men de kommer aldrig glömma bort hur du fick dem att känna och det är just därför dina elever kommer tillbaka. Gång efter gång!

Dela, kommentera, diskutera!

Namaste

/Karin

*Hack – entusiast med stort intresse av att få en fullständig förståelse av ett system.

 

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.