Karin Thyr
Yoga World
I kloka kvinnors sällskap

I kloka kvinnors sällskap – Josefin Arenius

 

Det är Tisdag och varje vecka på min blogg får du möta en inspirerande klok kvinna under rubriken I kloka kvinnors sällskap! Jag hoppas du blir lika inspirerad, glad, påfylld och energiboostad som jag när du får lära känna Josefin från Örebro. Jag har känt Josefin länge och att läsa hennes engagerande kloka inlägg på Facebook eller som krönikör på tidningen Dagen är alltid intressant, givande och tänkvärt. Hon är en kvinna som har mod att sticka ut hakan, lever sin dröm och jobbar för en gränsöverskridande gemenskap. Möt Josefin Arenius:

 

Vem är du och vad har du för bakgrund?

Jag heter Josefine Arenius och har min bakgrund som projektledare, journalist och kommunikatör. Jag har läst media och teologi och har funnits mycket i den ideella sektorn – som kyrkan och amatörteatervärlden. Jag är gift med Johan, vi har två barn och bor i Örebro 

Vad jobbar du med?

Jag är föreläsare och skribent och rör mig mest kring ämnen som handlar om självbild, mentorskap, ledarskap och mötet mellan generationer. Jag möter ofta grupper för lite längre processer kring hur man kan funka bättre ihop, jobba effektivare tillsammans och uppmuntra varandra mer. 

Berätta om ett projekt du arbetar med just nu som inspirerar dig och ger dig glädje.

Just nu håller jag, tillsammans med fyra vänner, på att starta upp en gemensam plattform där vi kommer erbjuda utbildningar och processdagar kring ämnen som rör tillit i arbetsgrupper och att arbeta generations- och kulturöverskridande. Hur kan vi förstå, lära känna och peppa varandra mer? Hur kan vi bidra till den större gemenskapen med allt det som är unikt för var och en av oss? Det är hejdlöst spännande. Jag jobbar också med en utbildning i hur man möter tonåringar för ett gäng unga ledare och det är konsekvent utmanande och berikande. 

Berätta om något du gjort nyligen som krävde mod men som du är glad att du gjorde.

Jag sa upp mig från mitt jobb och satsade på att stå mer helt på egna ben i mitt företag. Det steget har jag tagit ett par gånger förut – jag har växlat mellan anställningar och företagande rätt länge – men den här gången hade det att göra med att jag inte trivdes där jag var, jag kände inte igen mig själv och höll på att bli någon jag inte vill vara. Att gå från någonting – och inte framförallt till något annat – på det sättet var nytt för mig och det krävde en hel del mod, både att vara ärlig i samtal och att ta konsekvenserna av att stå mer på egna ben igen.

Lever du din dröm eller vad stoppar dig från att göra det?

Ja, faktiskt. På det stora hela. Jag har oerhört roligt, är omgiven av bra folk, får känna att jag kan göra skillnad i den värld jag rör mig och har dessutom förmånen att jag kan leva på det. Jag har också gott om tid att engagera mig ideellt och upptäcka saker ihop med mina barn. Jag är på en väldigt bra plats i livet! 

Har du något råd, erfarenhet att dela med dig av som du önskar att du kunnat ge dig själv i i 20 års åldern?

Att våga tro att det löser sig. Livet blir lätt överdrivet dramatiskt runt tjugo. Och att lyfta blicken från min egen navel – att leva livet för fler är så oerhört mycket mer berikande än att putsa på sitt eget varumärke.

Har du något motto, eller citat som du återvänder till och vill dela med dig av till mina läsare?

För mitt eget liv; “Att varje dag aktivt bestämma mig för att jag vill vara en del av något större än mig själv”

I den arbetsgrupp jag jobbar närmast: “Hej. Tack. Förlåt.” Det är det mantra vi ständigt återkommer till i våra interna och externa relationer. 

Vad gör du för att hålla kreativiteten flödande även när energin tryter?

Kollar TED-talks. Spelar spel. Ser film. Tar en lång promenad och lyssnar igenom något favoritalbum med bra texter. 

 

Vad läser du just nu?

En bok av Malin Aronsson om att växa upp i kyrkan, en bok om ledarskap av Bill Hybels och en hejdlös massa barnböcker. 

Vad inspirerar dig?

Människor. Oftast de som är yngre än jag. Mötet med dem som upptäcker saker lite mer ”för första gången”, utan rädsla för att verka som att de levererar gamla grejer de redan borde ha kunnat. Musik. Tågresor. Mina närmaste. 

På vilket sätt lever du ett rikt liv?

På alla vis. Jag och min familj är friska, vi är omgivna av människor som bryr sig om oss, jag arbetar för saker jag tror på, jag har en tro på Gud som ger mig en enorm trygghet, jag har tak över huvudet, spännande arbetsuppgifter och sammanhang som är glada att jag är med. Jag är enormt rik. 

 

 

 

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.