Karin Thyr
Yoga World
I kloka kvinnors sällskap

I kloka kvinnors sällskap – Anna Lena Gislander

Det är Tisdag och varje vecka på min blogg får du möta en inspirerande klok kvinna under rubriken I kloka kvinnors sällskap.  Den här veckans kloka kvinna är en lösningsorienterad, modig mormor med fler järn i elden än jag kan räkna. Hon lever orädd sin dröm och vågar följa sin magkänsla. Möt Anna- Lena Gislander

  1. Vem är du och vad har du för bakgrund?

Jag är en glad, enkel, prestigelös, nyfiken tjej med 2 vuxna barn. Dessutom är jag mormor till en liten tjej, 1.5 år! Jag är marknadsekonom i grunden och har jobbat många år inom mediabranschen men tröttnade på det – sa upp mig och började för 7 år sedan plugga ämnen inom Hälsa och Livsstil, Personlig Tränare, Hälsa och Livsstil  och Gruppträningsinstruktör. Samtidigt som jag pluggade (det blev 3 år på distans)-  har jag haft en brokig och krokig väg med jobb på olika förskolor och gymkedjor. Jag är lösningsorienterad och ser möjligheter i det mesta.

2) Vad jobbar du med?

Jag jobbar timmar som Personlig Tränare och Gruppträningsinstruktör på en gymkedja här på Ekerö. Parallellt driver jag, som Personlig Tränare, mitt företag Movement, där jag åker hem till fantastiska personer och hjälper till med träningsmål och kost. Från februari jobbar jag även som skol- och ekonomiassistent i Närlundaskolan på Ekerö.

3) Berätta om ett projekt du arbetar med just nu som inspirerar dig och ger dig glädje.

Mitt nuvarande projekt är mitt nya jobb! Det ska bli spännande att jobba i skolvärlden – komma nära vår framtid – våra barn! Att jobba administrativt i en kreativ skolmiljö med mycket kunskap och lärande – det ger glädje, och i kombination som Personlig Tränare med friskvård, träning och hälsa – det inspirerar mig och ger energi!

4) Berätta om något du gjort nyligen som krävde mod men som du är glad att du gjorde.

2017 var ett äventyr för mig. Jag sökte jobb som Fitnessinstruktör, servicerep inom Thomas Cook (Vingresor, Tjaereborg och Spies) och fick jobbet!

I februari förra året åkte jag på Fitnesschool i Alcudia i 15 dagar, var hemma i 4 veckor och 13 april bar det iväg till Kreta och jobb på Sunprime hotell i Platanias under 6 månader.

Läskigt, spännande och omtumlande.

Åhh vilka tvivel jag hade för att åka – sjuka föräldrar, litet barnbarn, mina barn,  lämna hus och sambo…. Något drev mig och sa att – åker du inte kommer du att ångra detta!! Jag åkte och det blev sååå bra. Visst var det tufft med värmen, nya relationer, nya gäster varje vecka, välkomstmöten på svenska, danska och norska. Som fitnessinstruktör ledde jag 3 eller 4 klasser per dag.

Det var en häftig och lärorik upplevelse!! Lärde känna så många nya, både skandinaviska och grekiska, vänner.

Är så tacksam att jag fick möjlighet att uppleva detta – och att jag tog mod, stod fast vid mitt beslut och gjorde resan.

5) Lever du din dröm eller vad stoppar dig från att göra det?

Jag lever min dröm!! Min nyfikenhet på livet och på människor jag möter, tar mig dit jag vill. Jag har blivit orädd att fråga och att ta beslut. Kanske är jag lite naiv i vissa fall… För några år sedan bestämde jag mig att inte stanna upp i något och bli bitter på situationer. Har lärt mig att släppa och gå vidare!

6) Har du något råd, erfarenhet att dela med dig av som du önskar att du kunnat ge dig själv i i 20 års åldern?

Känn efter med din magkänsla och gör inte saker och ta inte beslut utifrån vad andra tycker, tänker och vill. Följ din egen vilja och känsla!!

7) Har du något motto, eller citat som du återvänder till och vill dela med dig av till mina läsare?

Din rädsla skapar dina gränser, ingen annan gör det – tankens kraft kan ta dig dit Du vill! Var orädd, våga fråga och gå Din egen väg!

8) Vad gör du för att hålla kreativiteten flödande även när energin tryter?

Försöker vara mindfull och stanna upp i vardagen. Blir väldigt introvert när jag har slut på energi. Tankar energi med skog, hund, tv, sömn och god mat. Tar en sak i taget.

9) Vilken är din favorit yogapose och varför? 

KRIGAREN!! När jag står i krigaren jobbar hela kroppen på ett starkt sätt. Positionen av kroppen i posen ger mig självkänsla, stark hållning, starka armar och ben – posen gör mig stolt och jag klarar att ta mig till nästa steg (vad det nu kan vara)

10) Vad läser du just nu?Har precis läst klart ”Den röda adressboken” skriven av Sofia Lundberg. Åh vilken fantastiskt fin bok om vänskap, längtan, kärlek och sorg. Huvudpersonen är Doris, 98 år, och vi får följa med hennes liv från 1920 till idag… Så varm och fin så tårarnde trillade. Älskar att bli berörd av böcker på detta fina sätt!

11) Vad inspirerar dig?Personer som är förändringsbenägna, de som gör en livsresa, en livsstilsförändring Som har olika mål och lyckas med framgång till det målet. Den egna tankens kraft….

12) På vilket sätt lever du ett rikt liv?

Jag har en så fin familj och vi står varandra väldigt nära. Jag har otroliga vänner och jag arbetar med mina drömjobb. Jag följer min magkänsla och tänker efter innan jag tar beslut. Kombinationen av alla dessa olika ingredienser ger ett varmt, nyfiket och roligt liv med spännande kryddor!

13) Något annat du vill tillägga?

Jag ber dig som läser – Tag vara på ditt liv och lev fullt ut!  Lyft blicken mot drömmar och mål. Upplev vackra saker. Tveka inte om du funderar på att byta bana i livet, utbilda dig eller ta en break för att resa och uppleva. Det berikar att utveckla och utmana sig själv. Stänger du en dörr så öppnar sig många nya.

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.