Karin Thyr
Yoga World
I kloka kvinnors sällskap

I kloka kvinnors sällskap: Anna Laurell Nash

041009 Boxning. EM, Damer. Anna Laruell med sin guldmedalj i EM © Bildbyrån - 27703 D

Denna vecka “I kloka kvinnors sällskap” möter du en kvinna som åkt på en och annan snyting. Hon har en lång meritlista med flera guldmedaljer.  Hon lever efter mottot “If you don’t like something, change it. If you can’t change it, change your attitude” och försöker göra saker för att hon verkligen vill göra det inte för att hon måste. Möt: Anna Laurell Nash 

Vem är du och vad har du för bakgrund?

Jag heter Anna Laurell Nash. Jag kommer från början från Skånska landsbygden och bodde mina första 10 år i en liten by som heter Vismarlöv. När mina föräldrar separerade flyttade jag med min pappa in till Lund där jag växte upp, pluggade och började med det som jag kanske egentligen är känd för nämligen boxas.

Jag har vuxit upp i en akademisk miljö så för mig har det varit naturligt att studera. Jag har alltid varit naturvetenskapligt intresserad så kombinerat har det mynnat i en doktorsexamen i organisk kemi.

2) Vad jobbar du med?

Jag gör lite allt möjligt. Coachar både i och utanför ringen, föreläser och tränar andra. Just nu är jag halvt mammaledig ☺ dvs jag är hemma mycket med min dotter Billie fast jag jobbar lite ändå för att det är kul och sysslar fortfarande med alla mina ideella projekt.

3) Berätta om ett projekt du arbetar med just nu som inspirerar dig och ger dig glädje.

Jag har den stora förmånen att vara invald i SOK:s Aktivas Kommitté. Detta innebär att jag tillsammans med 7 andra olympier träffas regelbundet för att försöka vara länken mellan de aktiva och SOK så att idrottarna kan få så bra stöd som möjligt. Uppdraget är helt ideellt som det mesta man gör inom idrotten men det stimulerar mig mycket och som bonus får jag träffa och interagera med otroligt inspirerande och kompetenta människor.

4) Berätta om något du gjort nyligen som krävde mod men som du är glad att du gjorde.

Det har inte alltid varit självklart för mig att få barn. Efter att ha spenderat hela mitt vuxna liv på att fokusera på idrotten (och därmed på mig själv) var jag helt enkelt inte säker på om jag skulle bli en bra förälder. Såhär i efterhand vet jag nu att jag gjorde något som är så naturligt onödigt svårt. Det är underbart att vara mamma även om det är svårt!

5) Lever du din dröm eller vad stoppar dig från att göra det?

Jag har levt min dröm i omgångar och under flera år genom idrotten, (eller kanske så gott det har gått efter ekonomiska förutsättningar). Nu har jag ingen riktig ”dröm” men om frågan skulle ställas: Gör du vad du vill i ditt liv eller vad du ”bör” ? Så blir svaret att jag försöker göra saker för att jag verkligen vill göra det inte för att jag måste. Till exempel så jobbar jag mindre nuförtiden, inte för att jag inte gillar att jobba, det gör jag faktiskt men för att jag verkligen älskar andra delar av mitt liv. Att få vara en del av boxningsklubben, nu som ledare (IF Linnéa), att få jobba med idrottsfrågor, att få lite mer tid till min familj och mina vänner. Jag försöker också välja jobb som stimulerar mig, då tror jag att jag gör ett bättre jobb samtidigt som jag har kul.

6) Har du något råd, erfarenhet att dela med dig av som du önskar att du kunnat ge dig själv i i 20 års åldern?

Ta det lugnt, du hinner med allt så småningom. Det är inte lönt att göra allt samtidigt.

7) Har du något motto, eller citat som du återvänder till och vill dela med dig av till mina läsare?

If you don’t like something, change it. If you can’t change it, change your attitude. -Dr. Maya Angelou

8) Vad gör du för att hålla kreativiteten flödande även när energin tryter?

Jag tar paus oftare fast ser till att schemalägga pauserna så att jag får något gjort. Tränar, promenerar runt kvarteret, ringer en god vän för att få ett gott skratt, lagar mat, gör ett annat ärende, skiftar fokus helt enkelt.

9) Vilken är din favorit yogapose och varför?

Jag yogar av och till ☺ Min favoritpose är krigaren. Den är enkel och jag känner mig stark.

10) Vad läser du just nu?

En kriminalroman

11) Vad inspirerar dig?

Människor med engagemang

12) På vilket sätt lever du ett rikt liv?

Jag är väldigt tacksam för det jag har just nu och försöker njuta av det☺

13) Något annat du vill tillägga?

Att omge sig med bra människor gör livet rikare och det är lättare att nå sina mål!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.