Karin Thyr
Yoga World
I kloka kvinnors sällskap

I kloka kvinnors sällskap: Livia Wanntorp

Livia Wanntorp - Stockholms Universitet

Den här veckan i kloka kvinnors sällskap möter du en bloggkollega till mig här på YOGAWORLD. Den här tjejen strävar efter att leva varje dag i närvaro och hittar inspiration genom yoga. Möt: Livia Wanntorp

1) Vem är du och vad har du för bakgrund? 

Jag heter Livia och jobbar idag som yogalärare vilket jag älskar!

Min bakgrund är däremot en helt annan. Jag är disputerad och docent vid Stockholms universitet och forskade under massa år om tropiska lianer vid Naturhistoriska riksmuseet med lön och forskningsanslag från svenska Vetenskapsrådet. För cirka 10 år tog anslagen slut och jag mådde inte heller så bra av all prestation kring forskningskarriären så jag skolade om mig till personlig tränare och kostrådgivare och startade mitt hälsoföretag Livia Fitness som jag ännu driver. Under åren kompletterade jag mina kunskap med hälsocoaching, mammamageträning mm och för några år sen bestämde jag mig för att låta yoga som jag hade praktiserat på egen hand i många år, blir mitt jobb.

Jag bor i ett stort hus vid en sjö med mina döttrar som är hos mig varannan vecka och mina tre katter. På vinter åker barnen skridskor och skidor på sjön medan jag går bredvid;) på sommaren odlar vi grönsaker och blommor i trädgården. Tillsammans är vi ett cool gäng!

2) Vad jobbar du med? 

Idag jobbar jag två dagar i veckan som administratör på Stockholms universitet och resten och lite till 😉 med yoga. Jag älskar och brinner för att undervisa, skriva och sprida kunskap om yoga, samt för att hjälpa människor till större kroppsmedvetenhet och mindre stressat liv genom yoga!

Jag är certifierad Virya Yoga lärare (200-RYT) och kommer under april att kunna ta ut min 500 timmars licens. Som påbyggnadsutbildningar har jag samlat på mig både Virya rehab och Vinyasa samt PT-yoga och jag erbjuder klasser i allt detta plus tar emot PTkunder.

3) Berätta om ett projekt du arbetar med just nu som inspirerar dig och ger dig glädje.
Jag lanserar just nu mitt nya yogakoncept Body Mind Flow

4) Berätta om något du gjort nyligen som krävde mod men som du är glad att du gjorde.
Jag bestämde mig för att vid sidan av min bakgrund inom Virya också testa att utveckla en egen stil inom yoga.

5) Lever du din dröm eller vad stoppar dig från att göra det? 

Delvis gör jag det. Ekonomin bromsar lite min dröm att bara arbeta med yoga. Trots det, är jag jättetacksam för mitt andra jobb som administratör som är utvecklande och socialt trevligt.

6) Har du något motto, eller citat som du återvänder till och vill dela med dig av till mina läsare?
Tro på dig själv!

7) Vad gör du för att hålla kreativiteten flödande även när energin tryter? 

Praktiserar yoga, skapa ledig tid i almanacka genom att konkret stryka saker även om de är roliga, sover, tränar, läser böcker, går utbildningar.

8) Vilken är din favorit yogapose och varför?  Liggande (universell) vridning – avslappnande!

9) Vad läser du just nu? 

En bok i embodiment som heter In touch

10) Vad inspirerar dig? 

Yoga inspirerar mig för att det finns så mycket inom yoga att lära sig eller testa, känns fantastiskt och oändligt! Jag inspireras också av mina yogisar och jag får mycket energi att undervisa yoga.

11) På vilket sätt lever du ett rikt liv? 

Jag fyller mitt liv med så många saker och människor som jag tycker om som möjligt. Jag strävar efter att leva varje dag på ett så närvarande sätt jag kan. Vi vet inte om vi får en dag till så viktigt att vara tacksam för varje minut av liv.

 

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.