Karin Thyr
Yoga World
livetLivsstilOkategoriseradeYoga

Nashville Storys – Kreativitet och Flöde

Foto: Tony James

Det är i mellanrummet, i  det utrymme som finns mellan varje hjärtslag, mellan varje steg, mellan varje andetag magin infinner sig. Det är där kreativiteten bor. Det är där vi kan  upptäcka vem vi är och vad vi har förmågan att utföra –  där finns en egen rytm, en egen puls och ett eget flöde.

Solen skiner utanför, temperaturen visar 26 grader. Barnen sitter med skolarbetet och vi har precis avslutat lunchen. Den här veckan har jag skrivit 4 låtar och det är bara onsdag. Roliga, spännande och intressanta möten med fantastiska personer och upphovsmän.

När kreativiteten flödar – flödar allt. När det sitter fast – sitter allt fast.

Här kommer mina tre bästa tips på hur du kan få mer flow och få igång din kreativitet!

 

Släpp det du inte längre behöver

Det är kanske inte så lätt som det låter men om man gör det arbete som krävs är det otroligt befriande. Vi släpar runt på gamla sanningar om vem vi är och vad vi behöver och kan göra. Om vi släpper den bilden och istället går på känsla och vilja kan vi mer än vi tror. Vi har alldeles för mycket materiella saker. Här i Nashville har jag bara det som fick plats i min resväska. Vi bor i ett litet hus där det bara finns en uppsättning tallrikar och en slö kökskniv men jag lagar ändå mat hemma – vi får det att funka.

Vi håller envist fast vid relationer som dränerar istället för att inspirera. Se vad som händer när du fokuserar på de relationer som gör dig glad och distanserar dig från drama och relationer som tömmer dig på energi.

Rensa i ditt schema. Sluta överboka dig med aktiviteter i tid och otid.

Påminn dig om vad du tycker är roligt

Har du glömt bort att du brukade älska att skriva dagbok, sitta på kafé och tjuvlyssna på andras samtal, bada bastu, hoppa studsmatta? Vad den än är du gillar att göra, som du inte haft tid för på länge. Planera in det. Skriv in det i kalendern och se till att det blir av. Planera in MINST 3 saker denna vecka!

Nya perspektiv och mod!

Vänd upp och ner på tillvaron. Vi tror ofta att vi måste göra saker på ett och samma sätt för det är så vi alltid gjort. Bolla med någon du litar på när du känner att du fastnar. Det finns garanterat fler sätt än du tror. Våga ta steget att tala om för din chef, din kollega, din familj vad du behöver och vad du vill. Våga satsa på det du drömmer om. Du behöver inte sluta jobbet idag och kasta dig ut i det okända men ta små steg och rör dig mot dina drömmar och visioner.

 

Namaste

Karin

 

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.