Karin Thyr
Yoga World
I kloka kvinnors sällskaplivetOkategoriserade

I kloka kvinnors sällskap – Sofia Sivertsdotter

Varje tisdag möter du en ny kvinna under rubriken “I kloka kvinnors sällskap” Denna vecka får du lära känna en kvinna som är uppvuxen på Öland och är dotter till en sjökapten. Hon håller många bollar i luften samtidig och blir inspirerad av människor som går på smala och djupa livsvägar. Möt: Sofia Sivertsdotter

 

1) Vem är du och vad har du för bakgrund? 

Jag är uppvuxen på Öland. Jag är dotter till en sjökapten och en förskolelärare, mamma till en 7-årig son och fru till en man som inte läser Yoga World. 🙂 Jag värderar frihet och enkelhet högt, men är väldigt disciplinerad. Jag tycker om att vara själv, men älskar människor och människoöden. Jag klarar mig inte utan musik, natur, öppna fönster, frisk luft och block och penna.

Jag älskar sommaren mer än vintern och är kvällstrött, men morgonpigg. Jag avskyr barncancer, pedofili, vapen, våld och krig, men tror inte att avsky kan läka sår. Jag tycker att framtiden och vad jag planerar att skapa, är mer intressant än vad jag har på mitt CV, men jag har alltid valt vägar som har innehållit kommunikation, språk, hälsa och personlig utveckling. 

2) Vad jobbar du med?


Jag är författare, lärare i kreativt skrivande och hjälper kreatörer att växa både sig själva och sina företag. Jag har nya tjänster på väg för mina älskade kreatörer – senare i år eller i början på 2019. 

3) Berätta om ett projekt du arbetar med just nu som inspirerar dig och ger dig glädje.


Jag har tre projekt på gång just nu: En meditationsskiva och två böcker. De släpps den 30 augusti, den 30 september och den 30 oktober. Jag har med andra ord att göra – och älskar det! 🙂 Just i dag skriver och redigerar jag på min reflektionsbok ”Ord för dagen – 365 texter för styrka & sinnesro” med en daglig text för ett helt år. Ett mer utmanande projekt än vad jag hade kunnat ana innan jag satte igång, men så roligt! Jag älskar hela bokprocessen, från första tanke till tryckeri. Jag känner mig förmögen varje dag som jag sätter mig vid köksbordet för att skriva. 

4) Berätta om något du gjort nyligen som krävde mod men som du är glad att du gjorde.


Jag är dålig på att komma ihåg saker som hände för mer än en timme sedan. 😉 Jag är oftast mer fokuserad på nästa steg och nästa utmaning och ser nog mina steg som helt vanliga steg snarare än modiga sådana. Jag gör vad jag behöver göra helt enkelt. Jag tycker om att vara pirrig och tycker om att utmana mig, men kan inte komma på något specifikt tillfälle just nu som sticker ut. Kanske när jag sprang en halvmaraton för några veckor sedan – jag har tävlingsnerver!

5) Lever du din dröm eller vad stoppar dig från att göra det?


Jag lever min dröm! Jag älskar mitt liv och mitt jobb, älskar att skriva och att arbeta med kreativa människor. Men jag kommer också (hoppas jag!) att fortsätta skapa nya drömmar så länge jag lever. Och eftersom livet förändras hela tiden, kommer jag troligen att ömsa skinn flera gånger till och upptäcka nya världar att älska lika mycket. Men just i dag skulle jag inte vilja förändra någonting. Eller jo förresten, jag skulle vilja ha en personlig kock! 😉 Jag är plågsamt ointresserad av matlagning. 

6) Har du något råd, erfarenhet att dela med dig av som du önskar att du kunnat ge dig själv i i 20 års åldern?

Jag skulle säga: Du är så väldigt älskad och alltid buren av livet. Allt kommer att bli bra, hur det än blir. Du behöver aldrig oroa dig. 

7) Har du något motto, eller citat som du återvänder till och vill dela med dig av till mina läsare?


Jag bär alltid med mig värdefulla ord, men de byts ut regelbundet – när de har förlorat spänst och energi. Orden är statiska, men innebörden skiftar utifrån var jag är, vad jag behöver och vad jag arbetar på. Jag tänker ofta på Martin Luther Kings ord i ”I have a dream”, de ger så mycket kraft och ryggrad.


8) Vad gör du för att hålla kreativiteten flödande även när energin tryter?

Jag ser till att jag alltid fyller på med det viktiga – så att energin inte tar slut. Sömn, natur, träning, musik, tystnad, reflektion och tydlighet är viktigt för mig. Om jag känner mig dränerad börjar jag alltid med att städa (!) och skapa klarhet kring vad det är som dränerar eller stressar. Och så försöker jag skapa hål för att hämta hem en dag eller två helt utan måsten. Men oftast får jag också energi av att göra det jag hade planerat att göra – trots att jag inte känner att jag har orken. Med görandet kommer energin. Jag läser också kloka böcker och lyssnar på poddar som påminner mig om vilket liv jag vill leva. Och när jag fokuserar på att bidra snarare än att hinna med saker, blir jag aldrig dränerad. 

9) Vilken är din favorit yogapose och varför? 

Straddle! Eller Childs Pose. Mycket yin. 

10) Vad läser du just nu?

Mitt eget manus ”Ord för dagen – 365 texter för styrka & sinnesro” – 3 miljarder korrekturrundor. 🙂 Dessa intensiva skrivperioder blir det oftast bara egna ord, annars brukar jag alltid läsa en stund varje kväll + någon stund varje arbetsdag. Men mängder av barnböcker blir det varje dag – som jag läser för min son. I dag läste vi “Prostens barnbarn” – en underbar bok som dessutom utspelar sig på Öland. 🙂

11) Vad inspirerar dig?

Naturen, musik och resor. Träning, ord, kontraster och olika miljöer. Människor som går på smala och djupa livsvägar. Människor som kämpar för något stort och viktigt. Och så blir jag inspirerad av att ha tydliga mål och drömmar – och av att arbeta emot och nå dem. 

12) På vilket sätt lever du ett rikt liv?

På alla sätt! Vatten i kranen, säng att sova i, människor att älska, natur runt knuten, inget krig i vårt land, ett jobb som jag uppskattar oerhört och så gåvan att få uttrycka mig kreativt. Jag känner mig oförskämt rik. Och så är jag väldigt tacksam för alla som läser mina böcker och texter också, de ger mig så mycket i retur. Troligen mer än vad jag ger till dem.

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.