Karin Thyr
Yoga World
LivsstilWellness

The Heat is ON – Kyl ner dig med en hemmafixad utedusch

När värmen blir för påtryckande blir folk galna. Jag var på Bauhaus igår och luften i princip stod still. Personalen stirrade med tom blick på mig och pekade mig i fel riktning 3 ggr. Jag har lyxen att kunna springa ner till sjön på 3 min och svalka mig men vill ändå ha något närmre. Helt sonika hängde jag upp vattenslangen i trädet – det fick funka som en dusch. Tankarna växte om en en utedusch och googlandet tok fart. Det finns massor att välja på från 1500 kr och uppåt men så beslöt jag mig för att se vad jag har hemma och vad jag kunde få ihop utan att rusa iväg och spendera en massa pengar.

Så här blev det:

En bordsskiva av betong som jag gjöt för några år sen fick agera duschgolv. Detta kompletterades med några ölandssten jag hade liggande bakom boden och några spadar grus från grusgången.

Som insynsskydd, en redan befintlig spalje kompletterades med en armeringsmatta som jag tidigare haft som blomstöd.

Två betong plintar (även dessa hittade jag bakom boden) blev fina avställningsytor för schampoflaskor.

Sen hängde jag duschslangen i trädet.

Då var min duschplats så fin att det förtjänade en riktig dusch. Därav turen till bauhaus. En trädgårdsdusch 200 pix och ett trasigt insynsskydd av bambu för 200 kr (fick ner priset! och det finns ännu billigare 129 kr på Rusta!)

En gammal stege fick bli pricken över i:et och fungerar som handduk och klädhängare!

Kolla in resultatet!

Min lyxiga hemmafixare utedusch!

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.