Karin Thyr
Yoga World
utbildningyinyogautbildningYogaYogalärarhack

Sträck ut tungan!

Foto: Nikola Stankovic

Visste du att din tunga är slutet på en muskelmeridian som kallas the DEEP FRONT LINE?

I CSV yoga och med tillstånd från TOM MYERS, Anatomy Trains kallar vi den the DEEP CORE LINE (den djupa corelinjen) eftersom den är det faciaspår som ligger närmst vår ryggrad. Alltså vår core – vår kärna!

Det här faciaspåret börjar vid din stortår och vandrar längs med fotvalven till baksidan av dina vader, knän. Vidare längs med insidan av låren över och genom höfter, bäcken och längs med ryggraden hela vägen upp och ut genom tungan.

Så när vi i yogan (Lions breath) sträcker ut tungan stretchar du i själva verket insidan av din “corekropp”, släpper på spänningar och skapar utrymme inom och runt om muskler och leder. Facia finns i hela kroppen runt och inuti vare muskel och organ. Fascia är bindväv och består till mestadels av kollagen, ett fiberprotein som är starkt som stål men samtidigt flexibelt. Fascia är det som håller ihop kroppen och möjliggör rörelse.

Så sträck ut tungan ibland! Roar and get wild with it!

Foto: Nikola Stankovic

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.