Karin Thyr
Yoga World
Okategoriserade

Måndagsrush

Då var vi igång!

Hade du ett morgonkaos utan dess like där du upptäckte att barnen vuxit ur alla skor och ingen hade något annat än shorts och linne i garderoben som passade eller flöt du runt i ett stilla sommarmood med kaffemuggen i ena handen och hade förberett skolstarten med framlagda kläder och packade skolväskor?

Här hemma var det något mellanting.

Det tar ett tag innan man sätter nya rutiner och får allt att flyta när alla ska iväg åt olika håll på morgonen. Här hemma avslutade vi söndagkvällen med ett familjeråd.

På familjerådet bestämdes följande:

  • Vi är en familj där alla hjälps åt.
  • Alla har lika ansvar att bära ut sopor, tömma diskmaskin, plocka undan, tömma komposten, hämta in ved, tvätta, ta hand om tvätt och att laga mat. Alla ska göra MINST 5 av dessa uppgifter under veckan. När man har gjort en sak så kan man sätta ett sträck på griffeltavlan i köket.
  • Varje kväll innan läggning eller innan soffhäng och nedvarvning sker en plockrunda på 5-10 min där vi gemensamt lägger var sak på rätt plats (detta gäller speciellt mamman i den här familjen!)
  • Ingen skärmtid 30 min innan lampan släcks. Alla mobiler sätts i flight mode och WIFI är avstängt.
  • Vi äter de måltider vi kan tillsammans och hjälps åt i samband med dessa.

Hur gör ni hemma hos dig? Tar alla ansvar eller är det 1-2 vuxna som sköter markservicen? Berätta gärna och dela med er av tips för en trivsammare, enklare vardag!

Namaste

/Karin

 

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.