Karin Thyr
Yoga World

Att bryta invanda vanor och tankemönster kan verka omöjligt för många av oss. Kanske har det att göra med att vi gärna gör som vi brukar för att det är bekvämt och känns tryggt. Det finns något obekvämt med det okända. Vanor kallas Samskara på Sanskrit.

Vi agerar utifrån rutiner och vanemönster som vi inte ens funderar över om de hjälper eller stjälper oss.

Många av oss tror att yogan kommer fixa det som behöver fixas – tyvärr är det inte så. Yogan fixar inget – det är du som måste göra arbetet. 

Yogan är inte svaret på något. Svaret (hur kliché det än låter) har du inom dig om du bara lyssnar tillräckligt noga och våga agera på det rösten säger dig. Yogan kan hjälpa dig att finna denna röst och lära dig lyssna till den.

Så yoga är mer än bara en timma eller två i veckan för andning och rörelse. Yoga är en början till förändring av våra existerande vanor och förhållningssätt.Med hjälp av yogan – där yogan är ett verktyg, inget annat – kan du bryta negativa vanor och tankebanor som inte tjänar dig. Att aktivt arbeta med att försöka komma ur ett invant mönster kan lätt leda till att en blir besviken på sig själv och helt tappar motivationen.

Testa en ny approach.

Försök inte flytta på hela berget direkt utan ta en sten i taget!

Sätt en intention
Vad vill jag förändra och varför. Ju tydligare du är desto lättare kommer det att vara. Gör ett medvetet val varje dag att försöka leva efter din intention.

Programmera om din hjärna så att din nya intention blir ditt nya defaultläge genom att du lägger mer tid och energi på att fokusera på ditt nya sätt att hantera en specifik situation.

Sluta spendera tid på att klanka ner på dig själv varje gång du ramlar tillbaka in i ett gammalt mönster.

Om det slutliga målet är att utvecklats och bli den bästa versionen av dig så underminerar du dig själv genom att slå på dig själv med negativa tankar. Det beteendet varken stöttar eller hjälper din intention.

Att bryta ohälsosamma vanor (för både kropp och själ) är början på en transformation som kräver både hårt arbete och dedikering så det du ska göra är att plussa på dig själv för att du steppar upp och gör der arbete som krävs! Heja dig!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.