Karin Thyr
Yoga World
OkategoriseradeYoga

Hot Yoga – inre hetta vs yttre hetta

Jag vet inte om Nashville direkt är något yogamecca men i var och varannat hör poppar det upp yogastudios. Under åren jag pendlat mellan Nashville och Stockholm har jag hunnit testa en hel del yoga här och jag slås av hur populärt det är med HOT YOGA.

Jag har hört och läst om fördelarna med hot yoga och jag har funderat…. Sist jag var här i Nashville yogade jag på en studio i mitt kvarter 5 dagar i veckan och en av dessa dagar var det hot yoga som gällde. Jag avskydde varje minut.

Yogaläraren sa upprepade gånger att i takt med att vi svettades rensade vi våra kroppar från olika gifter, toxiner och gamla slaggprodukter men det är väl kanske inte helt sant? Rening från gifter i kroppen sker i njurar, lever och till viss del i tarmen inte genom att vi svettas – Eller?

Jag har alltid tänkt på all form av träning som något som skapar hetta och värme i kroppen.  När kroppen värms upp inifrån börjar vi svettas för att kyla ner kroppen. När vi yogar i ett varmt rum så utsätter vi kroppen för både inre hetta och yttre hetta samtidigt vilket kan leda till utmattning och överhettning. Dessutom kan du känna dig illamående, yr och svag.

Många jag frågar tycker hot yoga är skönt för att de känner sig mjukare och kan komma djupare in i stretchar och så kanske det är? Själv så mår jag bättre av att inte gå så långt jag kan när jag stretchar och när jag är genomsvett och varm på både utsidan och insidan tappar jag omdömet lite och känner inte mina gränser lika tydligt.

Jag säger inte att du inte skall göra hot yoga men kom ihåg att återställa vätskebalansen efteråt och kom ihåg att inte gå för långt när du stretchar.

Vad är dina erfarenheter av HOT YOGA? Tycker du om det eller inte? Berätta!

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.