Karin Thyr
Yoga World
Ett öppet hjärtaYoga

Yoga för att öppna ditt hjärta

I yoga använder vi uttryck som “hjärtöppnare” eller “yoga för att öppna hjärtat”  men vad innebär det egentligen? 

På yogamattan, i vår asanapraktik innebär det att vi gör rörelser som ökar vår rörlighet i bröstryggen. Vår flexibilitet i bakåtböjningar, att vi stretchar baksidan på olika sätt, öppnar upp i skuldror och axlar. 

Men på ett annat plan handlar det om att vända blicken inåt och komma i kontakt med sitt inre.
Att hålla sinnet och hjärtat öppet både på yogamattan men också i livet utanför mattan. Att visa omsorg och förståelse för de människor vi möter, för att vi alla är olika, vi alla bär på olika bagage och vi kan aldrig se på utsidan hur en människa mår. Men det handlar också lika mycket om att visa öppenhet och omsorg inför dig själv. 

Många av oss har skapat en tillvaro där vi inte har tid att gå omkring och fundera så mycket på hur vi egentligen känner eller mår. Vi bokar schemat fullt så att vi inte har en sekund över till något annat. I allt brus runtomkring är det svårt att höra sina egna tankar.

Det brukar funka rätt bra – ett tag. Många av oss har förmågan att stänga av helt och distansera oss till våra känslor som en försvarsmekanism under förevändningen att “vi tar det sen”, när vi har mer tid. Men tiden kanske aldrig kommer?

Tiden kommer inte om du inte tar den.

För att våga ta den tid som krävs behövs MOD.

Det krävs ett enormt mod att våga ta ett steg tillbaka och fundera över varför vi känner som vi gör, varför vi reagerar som vi gör. Det krävs också självförtroende och tillit.

I mina nästa 5 blogg inlägg kan du läsa mina bästa tips för att leva med ett mer öppet hjärta!

Namaste

/Karin

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.