Karin Thyr
Yoga World
Ett öppet hjärtalivetYoga

Mina fem tips till att leva med ett öppet hjärta: 2

I mitt blogginlägg den 13 november skrev jag om att leva med ett öppet hjärta.

Just nu skriver jag en serie blogginlägg med mina bästa tips till att leva med ett öppet hjärta. Mitt andra tips kommer här:

Andas genom

Martin Stenmarck har en sång där texten är ”Fortsätt bara andas – vi är större än det här”

Det var något när jag hörde den där sången först gången som gjorde att det helt plötsligt stod klart för mig att andetaget är ett mäktigt, starkt redskap som kan bära oss genom och förbi allt.

Jag har spenderat galet mycket tid att elda upp mig, oroa mig, rusa och fly undan. Nu har jag en annan approach och den fungerar. Jag tar fasta på andetaget.

Testa detta nästa gång en smärtsam situation uppstår i ditt liv.

Försök omfamna situationen istället för att fly eller dölja dina känslor. Ta ett andetag (eller ta så många du behöver) – sitt still i båten och andas igenom känslan. När vi låter den passera genom och förbi oss är upplevelsen ofta mindre smärtsam. När vi flyr från sorg blir känslan i själva verket större och kraftfullare.

 

Namaste
/Karin

Vill du läsa mina andra tips hittar du dem under kategorin Ett öppet hjärta.

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.