Karin Thyr
Yoga World
Okategoriserade

Mina fem tips till att leva med ett öppet hjärta: 3

I mitt blogginlägg den 13 november skrev jag om att leva med ett öppet hjärta.

Just nu skriver jag en serie blogginlägg med mina bästa tips till att leva med ett öppet hjärta. Mitt tredje tips kommer här:

Omfamna det obekväma

Ångest är en fruktansvärd känsla. Om du har haft eller har ångest vet du precis hur det kan kännas och att det kan slå till när du minst anar. Det kan komma som spänningar i nacken, krama om djupt ner i magen, vara ett kraftigt tryck över bröstet och kännas mörkt och tungt i både hjärta och sinne. Du vet säkert också att det går att lära sig leva med de här känslorna och låta dem leda oss i våra beslut och begränsa oss i våra val.

När jag fick panikångest första gången var det i samband med en stor sorg. Jag fick panikångesten när jag skulle gå in på scenen, en plats där jag älskar att vara, en plats där jag strålar och trivs som är förknippad med ren och skär glädje.

När ångesten lagt sig var den naturliga reaktionen att fly – eller trycka ner känslorna genom att inte inte uppmärksamma dem. Jag ville stänga av allt och inte ta itu med de bakomliggande orsakerna. Jag vet nu att jag får mer ångest när jag inte tar itu med rädslan som framkallar den.

Jag vet att jag måste gå in i känslan – och möta den trots att jag är rädd.

Mitt bästa tips är att släppa in någon du litar på och låta den hjälpa dig möta det du är rädd för. Du kommer att komma ut på andra sidan. Det har jag gjort.

Namaste

/Karin

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.