Karin Thyr
Yoga World
Ett öppet hjärtalivetYoga

Mina fem tips till att leva med ett öppet hjärta: 3 1/2-4

Jag kunde inte riktigt hålla mig till fem tips. Därför kommer här i min serie “att leva med ett öppet hjärta” tips 3,5 och 4….

3 1/2 Låt kreativiteten flöda

I hjärtat bor också kreativiteten. Hur länge sen var det du gjorde något riktigt kul där du inte behövde tänka så mycket utan bara gick på känsla. Tillåt dig att var kreativ – vad tycker du om att göra? Vad mår du bra av? Gillar du att måla, sjunga, dansa, baka, pyssla – vad det än är; Se till att du har utrymme att göra det. En rolig övning är att göra en livsinspirationstavla. Klipp ur bilder och ord ur tidningar och tidskrifter som tilltalar dig och sätt dem på en pappskiva. Sätt tavlan på en plats där du ser den ofta. Låt den påminna dig om allt gott du har i ditt liv, vilka mål och intentioner du har.

4. Vad vill jag – Fråga?

Ganska ofta hör jag människor som säger, Jag har tappat bort mig själv, jag vet inte längre vem jag är, eller vad jag vill. Jag känner igen känslan. Jag har också haft den och kommer troligen ha den igen – kanske redan i morgon:)

Jag är övertygad om att vi har svaren inom oss men vi glömmer bort att lyssna.

Vi låter oss störas och distraheras av bruset. I många fall är vi inte ens delaktiga i besluten utan låter något annat/eller annan styra våra val. Det är inte helt ovanligt att vi vaknar någonstans mellan 40-50 och funderar på HUR vi hamnat där vi är?

Intuition  är ett sinne som vi inte får glömma bort. Vi alla äger den och vi har förmågan att träna den. Vi programmerar oss till att INTE lyssna på vår intuition på grund av att vi inte vill såra andra människor eller känna oss dumma.

För länge sen såg jag ett avsnitt av Oprah på tv där det handlade om instinkt och intuition. Det var ett riktigt wake up call för mig att hör en berättelse om en tjej som var tveksam att kliva in i en hiss pga att det stod en man i hissen som kändes obehaglig. Hon tyckte det var pinsamt obekvämt att säga, jag tar nästa hiss, så hon klev in i hissen istället för att gå på sin magkänsla. Hon skulle ha lyssnat på sin intuition. Mannen i hissen var en förövare och hon blev antastad i hissen.

Vad vill jag? Vad behöver jag?

Det är lätt att vi tänker på materiella saker men vad innebär det att vara lycklig för dig? Fråga, lyssna och invänta svar. Din intuition kommer att leda dig rätt.

Namaste

/Karin

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.