Karin Thyr
Yoga World
Ett öppet hjärtaOkategoriserade

Mina fem tips till att leva med ett öppet hjärta: 5

I min bloggserie om att leva med ett öppet hjärta har vi kommit fram till mitt sista tips: Det handlar om förlåtelse.

Förlåt

“Forgiveness is unlocking the door to set someone free and realizing you were the prisoner!”

Max Lucado

Förlåtelse är att öppna upp dörren för att släppa någon fri och i samma stund inse att du var den som var fången.

Att förlåta, att lägga allt bakom sig och gå vidare är inte så lätt alla gånger. Kanske är det så att jag måste förlåta, inte för att den person som sårat mig behöver eller kanske ens förtjänar förlåtelse utan för att JAG förtjänar lugn.

Lugn att gå vidare, släppa taget om ilska och besvikelse. Kanske är det så att jag upptäcker när jag släpper taget om dessa känslor att det finns plats för något annat.

Förlåtelse betyder inte att du erkänner att du har fel, och betyder heller inte att du accepterar ett dåligt uppförande, men att du accepterar situationen, och att du inte låter oförätten ta energi, så att du kan gå  vidare.

Förlåtelse.
Att lära från sina misstag och förlåta sig själv. Att kunna tänka, “jag gjorde vad jag trodde var rätt då, nu vet jag bättre och kan göra annorlunda”. Det är ett av mina favorit citat som jag hela tiden återvänder till och påminns om:

“I did then what I knew how to do. Now that I know better, I do better.”

Maya Angelou

 

/Namaste

Karin

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.