Karin Thyr
Yoga World
Okategoriserade

Vad är CSV yoga?

Foto: Nikola Stankovic
Core Strength Vinyasa Yoga är en modern approach på traditionell yoga skapad av amerikanska yoginin Sadie Nardini.
Fokus ligger på övergångar och hur du kommer in i poserna enligt en sjustegsprincip som Sadie utvecklat. Principerna är baserade på ny banbrytande forskning inom anatomi och rörelselära. CSV yoga inkorporerar aspekter från flera traditionella yogastilar i ett starkt flöde där glädje och personligt uttryck är en stor del av filosofin.
CSV yoga är fysiska och energimässiga linjeringsprinciper bestående av ett antal corepositioner och corefilosofi som alla kan använda sig av för att få ut mer av och boosta sin yogapraktik.
Sadie har skapat poser, övergångar, in och utgångar med syfte att hjälpa oss att släppa och minska spänningar i vår yttre kropp (superficial body) och istället aktivera våra inre muskler för att stötta vår ryggrad och våra leder från insidan och ut.
Aktiveringen av Deep Core Line gör dig starkare i positionerna, upplevelsen blir mer kraftfull och samtidigt lättare eftersom vi inte håller oss uppe med vår yttre muskelkraft vilket ofta innebär att poserna känns tyngre och väger på leder och ryggrad.
CSV yoga inkluderar corestärkande positioner och djupandning med ”magen”.
Du blir guidad att söka inåt för att hitta och komma i kontakt med din egen corestryka på alla plan.
Låter det intressant!
Min nya CSV yogautbildning börjar i januari – Ge dig själv en julklapp och boka din plats direkt.
Namaste!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.