Karin Thyr
Yoga World
LivsstilMat

Chiasemla

Semlan är här igen. Oh la la!

För några år sen blev jag introducerad för Chiasemlan av min kompis Biggis. Jag vet inte det var precis så här hon gjorde – vill minnas att hon även hade cashewgrädde på sin men Chiasemlan har gjort toksuccé hos mig både bland barn och vuxna!

 

Chiapudding⠀

0,5 dl chiafrön⠀

2,5 dl mandelmjölk⠀

2 tsk mald kardemumma⠀ ⠀

Mandelmassa⠀

90 gram mandel, ca 1,5 dl⠀

0,5 vatten⠀

Dadlar efter smak⠀ ⠀

1. Chiapudding: Blanda chiafrön, mandelmjölk och kardemumma i en skål och låt svälla i kylen minst 1 timme. Rör runt då och då.

2. Mandelmassa: Mixa mandel med vatten och dadlar i en i en matberedare till en jämn massa.⠀ ⠀

Vispa lite sojagrädde!⠀ ⠀

Montera ihop i ett litet glas! Mandelmassa i botten, chia o grädde!⠀

Ät med sked på djupet. Mums!!!!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.