Karin Thyr
Yoga World
I kloka kvinnors sällskap

I Kloka Kvinnors Sällskap – Cristina Tscherning

Den här veckan får ni lära känna en fantastisk kvinna som jag träffade när jag gick kursen IAM på Mamita i Stockholm. För mig är hon ett exempel på att om du lever utifrån din intention och vision och låter det genomsyra allt du gör kan man skapa magi. Mamita är ett kvitto på just det. Med en fot i Sverige och en i Colombia låter hon sig inspireras av människor som vågar leva och vara helt sig själva och som inte ger avkall på vilka de är utan vågar leva ut sina färger och sig själva fullt ut! 

Möt: Cristina Tscherning

1) Vem är du och vilken är din bakgrund

Jag heter Cristina Tscherning min bakgrund är att jag är från Colombia kom till Sverige när jag var 11år. Jag är 57 år gammal har alltid varit nästan nördigt intresserad av hur människor agerar känner och fungerar. Jag började mitt arbetsliv inom marknadsföring & försäljning som jag också studerade. Senare kom jag in på att jobba med organisationer i förändring och insåg att behövde mer kunskap om det mänskliga psyket som resulterade i att jag utbildade mig till samtalsterapeut.

2) Vad jobbar du med?

En svår fråga,jag driver många olika projekt bland annat ett holistisk center i Sthlm inriktad på personlig utveckling Mamita Sthlm där jag tar emot klienter driver workshops och planerar resor i samma tema 
Jag driver även i år  programmet IAM tillsammans med Maria Forslund.  Parallet har vi nyligen släppt en app Your insight- som handlar om att vara sin egen bästa vän.


3) Berätta om ett projekt du arbetar med just nu som inspirerar dig och ger dig glädje.

Jag arbetar just nu med att driva workshops med kvinnogrupper i Colombia ämnet är empowerment. 
Jag har under några dagar besökt och arbetat med kvinnor som på olika sätt varit offer för våld. Jag har mött 60 kvinnor där jag fått möjligheten att få lyssna på deras historier dela och testa olika verktyg som de väldigt öppet tagit emot och fått se hur de implementerat tankar och idéer i sin egen vardag.


 

4) Berätta om något du gjort nyligen som krävde mod men som du är glad att du gjorde.

Att göra den här resan var det modigaste jag gjort , att färdas långt uppe i bergen till byar som få vågar besöka och samla dem i grupper och få dela dagar med dem är något jag aldrig kommer att glömma. Det krävdes 10 vakter från deras egna styrkor för att ta oss upp mitt ibland kokainplantage , förbi platser där gerillan lurar i buskarna och där det närsomhelst kan bryta ut stridigheter med militären.
5) Lever du din dröm eller vad stoppar dig från att göra det?
Min dröm är att leva delvis i mitt hemland Colombia delar av året och det är just det jag försöker genomföra just nu, känner inte att det finns många hinder möjligtvis lite jante och kanske också ekonomi 

6) Har du något råd, erfarenhet att dela med dig av som du önskar att du kunnat ge dig själv i i 20 års åldern?
Jag skulle inte ta ut så många rädslor i förskott och framför allt skulle jag leva mer i det som är här och nu och inte i det som varit eller skulle kunna bli. Jag önskar att jag hade förstått hur mycket mer guidning som finns inom varje människa om jag bara hade vågat stanna upp och lyssna på mig själv.
7) Har du något motto, eller citat som du återvänder till och vill dela med dig av till mina läsare?
Det finns många motton men den här är nog den jag lyssnar på allra mest , jag är inte religiös men jag tror på något större än mig och samtidigt är jag övertygad om att den delen finns inom mig . I filmen EAT PRAY & LOVE säger någon ” Gud finns inom dig som du ” och det är något som jag tagit till mig och som hjälper mig. Jag tänker att det handlar om att jag ständigt är guidad men att mina rädslor stoppar mig från att våga lysa och tro på min egen kraft.  
8) Vad gör du för att hålla kreativiteten flödande även när energin tryter?
Jag har många sätt där min kreativitet kommer till utryck bland annat via fotografering men också i mina utryck kan vara allt från att gå loss i dans här i Colombia i samband med karnevalen till att jag utrycker mig i färger när jag inreder lokalen där jag jobbar.

9) Vilken är din favorit yogapose och varför?
Jag älskar svanen och alla typer av vridningar som får cirkulationen i både ländrygg och rygg att komma igång . Det är ofta där mina låsningar sitter 

10) Vad läser du just nu?
Jag läser många böcker samtidigt just nu läser jag Advanced Energy Anatomy med Caroline Myss , Zahiren med Paolo Coelho , samt Dare to lead med Brene Brown.

11) Vad inspirerar dig?
Människor som vågar leva och vara helt sig själva inspirerar mig människor jag möter ex Storycoachen Katrin Sandberg eller en sångerska jag känner här i Colombia som heter Liliana Saumet som spelar i Bomba Estereo . Två kvinnor som på olika sätt inte ger avkall på vilka de är utan vågar leva ut sina färger och sig själva så fullt ut som jag tror är möjligt.

12) På vilket sätt lever du ett rikt liv?
Jag lever ett rikt liv för jag får göra det jag känner för , jag har massor av kärlek i mitt liv , jag lever ett liv där jag får reflektera och har många i min omgivning som liksom jag själv också intresserar sig för självrannsakan: Jag har mycket att vara tacksam för.

2 kommentarer

  1. Underbara Cristina!
    Du är en av mina stora inspiratörer! Att allt är möjligt och din ödmjuka inställning till livet och det äkta mötet där du möter varje person i nuet utan pekpinnar eller dömande. Go with the flow!!!
    Kram Carina

  2. Du utstrålar sann närvaro , glädje och värme !
    Sådan förebild och vägledare i vinsten av att följa sitt ❤️Kram Agneta

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.