Karin Thyr
Yoga World
I kloka kvinnors sällskap

I kloka kvinnors sällskap – Maria Forslund

Denna veckas kloka kvinna bor på Mälaröarna utanför Stockholm. Jag sprang på hennes instagramkonto och senare fick jag stifta bekantskap med henne via en IAM kurs på Mamita. Hon tog beslutet att leva sin dröm fullt ut för fem år sen, sa upp sig och jobbar som yogalärare och coach med andning & sanning som fokus och hon är inte rädd för att följa sitt hjärta – även om det ibland är läskigt. Möt: Maria Forslund


1) Vem är du och vad har du för bakgrund? 

Jag heter Maria Forslund, är 46 år och har en bakgrund som journalist och med lång erfarenhet inom telekombranschen.


2) Vad jobbar du med?
Jag jobbar som yogalärare, samtalsterapeut/coach och andningsinstruktör i det egna företaget Stilla Tankar.
 
3) Berätta om ett projekt du arbetar med just nu som inspirerar dig och ger dig glädje.
Jag jobbar just nu med StoryCoachning. Det är ett spännande koncept där du hittar dina drivkrafter i din egen historia. En coachning där vi ses vid två tillfällen för att hitta din egna unika kompass som du kan navigera efter i livet. Den har varit avgörande för mig och därför känns det extra fint att kunna dela det vidare.
 
Jag är också glad över IAM-kursen på Mamita Sthlm som jag och Cristina Tscherning driver tillsammans för andra året i rad. Där kombinerar vi yoga och psykosyntes och bjuder in till nio magiska förmiddagar under 2019 där vi guidar i yoga, olika övningar, bjuder på frukost och ger dig möjlighet att jobba med dig själv tillsammans med andra likasinnade.

4) Berätta om något du gjort nyligen som krävde mod men som du är glad att du gjorde.
Ett beslut som gör att min höst ser lite annorlunda ut jämfört med hur den här våren ser ut. Ett positivt beslut men det är alltid läskigt att följa sitt hjärta.

5) Lever du din dröm eller vad stoppar dig från att göra det?
Ja, jag tog beslutet att leva min dröm fullt ut för fem år sedan då jag sade upp mig från ett välbetalt jobb och kastade mig ut i den osäkra världen som egenföretagare. Sedan dess jobbar och lever jag fullt ut som yogalärare och coach med andning & sanning som fokus.

6) Har du något råd, erfarenhet att dela med dig av som du önskar att du kunnat ge dig själv i i 20 års åldern?
Att alla har fullt upp med sig själva så det är ingen som egentligen lägger märke till om du ”gör bort dig” eller ”gör eller är fel”. För i den åldern var jag så rädd för att göra eller vara fel. 

7) Har du något motto, eller citat som du återvänder till och vill dela med dig av till mina läsare?
”Vad är viktigast just nu”
”Gör en sak i taget och gör det med kärlek”
”Andas!”

8) Vad gör du för att hålla kreativiteten flödande även när energin tryter?
Håller igång min egna yogapraktik. Går för min lärare. Träffar kollegor och vänner som inspirerar. Samt tillbringar mycket tid i skogen med min hund.
 
9) Vilken är din favorit yogapose och varför? 
Viparita Karani
För att den ger mig lugn om jag är speedad och energi om jag är trött. Absolut en favvo.
10) Vad läser du just nu?
Trotsa Vildmarken – Brene Brower 

11) Vad inspirerar dig?
Människors historia. I den finns så mycket rikedom.

12) På vilket sätt lever du ett rikt liv?
Genom att jag lever min dröm, varje dag.

Mer om Maria, hennes yoga, kurser  eller storycoaching: besök www.stillatankar.com

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.