Karin Thyr
Yoga World
LivsstilYoga

Att inte passa in – that’s the shit!

Om att släppa taget och skapa frihet!

Jag brukar kalla dem giftiga. Personer vi har i vår närhet, ibland onödigt nära, som skapar negativitet. Personer som oss in i ett dysfunktionellt beteende, skuggar oss och inte låter oss vara och/eller uttrycka vem vi är fullt ut. Personer som har oss där för en anledning – för att vi fyller ett behov hos dem. I de relationerna finns ingen balans. Inget sker på lika villkor och du är alltid den förlorande parten.

Jag hade ett samtal med min tonårsdotter och hennes kompis och insåg att vi lär oss acceptera den här typen av beteende och obalans tidigt i livet. Vi lär oss acceptera och stå ut med de giftiga människornas sociala koder, regler och uppförande för att vi är rädda att inte passa in, att inte få vara med. Större delen av skolåren går ut på “att passa in” och är man en av dem som rör sig i flera olika grupper blir man snart utesluten och kallad falsk när man i själva verket är socialt kompetent och kan trivas med en mängd olika människor.

Tänk om! 

I jakten på att passa in anpassar vi oss, ofta pga rädslan att bli lämnade utanför. What if? Att passa in betyder att du är grundad och vet vad som är rätt för dig. Du vet vem du är och vilka värderingar du har och du vågar stå för dem. Du uttrycker dig från din sanning, din core, och om det inte stämmer överens med vad de coola kidsen i skolan (eller på jobbet, i yogastudion, eller ett kompisgäng) tycker så betyder det i själva verket att du är på rätt väg. Du sticker ut – du ger dig själv tillåtelse att lysa och att uttrycka vem du är!

Att vara autentiskt – är att passa in. Du är på rätt väg – din väg!

Namaste

/Karin

4 kommentarer

  1. Tack 🙏🦋 Så bra skrivet & jag skickade till min dotter direkt, hon är en av de som kan smälta in överallt, vilket jag ser som en ypperlig social kompetens.. Namaste 🕉️

  2. Yesss!!! You go!! Mer sånt, som skolundervisning redan i småskolan! Tänk att få den starten som barn och ung 👊💜

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.