Karin Thyr
Yoga World

Det är inte lätt efter en sommar att hitta tillbaka in rutinerna. Jag insåg här om dan att jag tappat greppet lite. Min vanliga morgonrutin består av promenad + lite yoga för att nästa dag lägga till en yoga shred på 20-30 min.

Så – jag är tillbaka. I alla fall sedan i fredags (ha ha ha) För dig som inte testat yoga shred eller vet vad det är:

Yoga Shred är CSV YOGA + HIIT (Hög intensiv Intervall träning) i kombination skapad av Sadie Nardini

Åh varför behöver yogisar HIIT? Jo för att vi behöver stärka hjärtat få upp pulsen och det handlar inte bara om förbränning och ev viktminskning.

Forskning visar att så lite som 1 minut aktiva HIIT-intervaller 3 gånger i veckan i 6 veckor ger förbättrade blodsockervärden och kondition.

Dessutom går det snabbt. Du kan göra en HIIT session på 20 min och få samma (eller större) hälsoeffekter än på ett träningspass på en timme!

Efter Yoga Shred – Svetten sprutar!!!

Du kan göra HIIT var som helst. Du behöver i princip inga träningsredskap och det är också därför det passar så bra att kombinera med ett yogaflöde. Du är ju liksom redan igång!

HIIT träning leder också att du får mer syre och mer blodcirkulation i kroppen för att ge energi och ta bort avfallsprodukter.

Finns det inga nackdelar? Well… eftersom du (för att få dessa effekter) måste jobba på i ganska högt tempo (typ så mycket du bara kan och liiiite till) hela vägen genom övningar så är det viktigt att du först lär dig rörelsen INNAN du ökar tempot. Annars finns det risk att du skadar dig.

När du gör Yoga Shred utgår du från dig och din kapacitet.Vi är alla olika och har olika utgångsläge. För en person kan en promenad i uppförsbacke i intervaller varierat med vila vara HIIT, för en annan Yoga Burpees!
HIIT handlar om att komma över 80% av din maxpuls under korta intervaller.


Nu kör vi!!!!/Karin

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.