Karin Thyr
Yoga World
Karins YogavärldlivetLivsstil

Vardag är mitt favorittillstånd

Jag vet inte om jag läste, eller hörde någon säga detta ganska nyligen men det summerar på ett fint sätt det jag ofta tänker. Vardagen upptar ju det mesta av vår tid. Helger och semestrar är ju förhållandevis ganska små inpass i det som är livet.

Om vardagen var pest och pina skulle det vara ganska trist. För många år sen satt jag tillsammans med min man och några vänner på sen strand på ön Koh Lipe. Där bestod vardagen av en stilla lunk där det största bekymret vi hade var att bestämma när vi skulle äta och var.

Där myntade vi uttrycket HAPPY SIMPLE LIVING och pratade om hur vi skulle kunna behålla känslan och inställningen även på hemmaplan i januarimörkret. Det är många år sen nu och skiftet har skett stegvis.

När vi tackar ja eller nej till jobb, eller förfrågningar ställer vi oss frågan. Stöttar det här den livssituation vi vill ha? Ger det här oss möjligheter eller begränsar det oss? Vill vi det här eller inte?

Även om vi inte alltid kan göra precis som vi vill och lätt hamnar i situationer där vi stöttar andras visioner och drömmar på bekostnad av våra egna så låter vi det inte bara hända. Vi är närvarande och ser var våra beslut leder. Det gör det lättare och lättare att återvända till följa vår egen väg när vi hamnat på avstickare. För det är klart att det händer.

Vi har en vardag som inte följer något mönster. Barnen har sina liv – mer inrutade än våra. Vi hovrar runt deras. Får det att funka – hittar lösningar som ibland är okonventionella. Men det är vår vardag och vardag är mitt favorittillstånd när jag får dela den med mina tre favoritpersoner.

Namaste

/Karin

1 kommentar

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.