Karin Thyr
Yoga World
Okategoriserade

Andra veckan: januaridieten… Hur du kan spara pengar på matinköp:

En stor bov i vår familj är allt småhandlande och att vi är dåliga på att planera.. När jag stannar till på ICA går det lätt några hundralappar eller mer varje dag. Att spara kräver lite mer planering än så. Är man medveten och dessutom vill handla näringsriktiga och ekologiska varor kan det ibland kännas hopplöst.

Även om vi sparar så förtjänar vi att äta god mat. Bara det att laga maten själv, hemma gör att vi sparar pengar på dyra restaurangnotor och take away kaffe.

Om du inventerade hemma förra veckan hittade du säkert både ett och annat som du kan använda dig av för att komponera goda måltider i februari. Behöver du hjälp kan du kolla här: Recipe Puppy. Du skriver helt enkelt in vad du har hemma och får förslag på recept.

Försök gärna tänka säsong när du planerar dina inköp, det är billigare och miljövänligare.

PIZZA är alltid lika uppskattat hemma hos oss. Speciellt hemlagad. Perfekt när man sparar pengar. Gör egen pizzadeg (gör extra mycket och frys in så har du färdig, nästa gång) Här hittar du ett smaskigt recept:

SOPPA med hembakat bröd, billig och supergott när det är ruggit och kallt ute. Något så enkelt som en potatis och löksoppa kan faktiskt kännas oerhört lyxig med ett surdegsbröd och en god ost till. Här hittar du soppan som kostar 5 kr/portion!

Hos oss vill alla ha olika frukost men vi har enats om att äta havregrynsgröt några dagar i vecka i alla fall. Det är både billigt, gott och nyttigt.

Lägg lite tid, en kväll i veckan och gör några storkok så du har till matlådor och färdiga middagar att ta fram när tiden tryter.

DIN UTMANING:

Planera en veckas måltider genom att i första hand använda saker du har hemma, skippa snabbstoppen på affären och använd det du har.

EXTRA UTMANING: Planera ett storkok och frys in halva mängden.

Ge gärna kommentarer och berätta vad du hittar i skåpen, tips på billiga recept och bra sparknep välkomnas!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.