Karin Thyr
Yoga World
Okategoriserade

Tredje Veckan: Januaridieten

Vi går in i tredje veckan av januaridieten. Hur går det egentligen? Det går sådär för mig… helt slut i alla skåp. Gjorde ett besök på www.matsmart.se och handlade lite torrvaror.

Gillar man vin, och bra viner kan det vara en post som bidrar till att man spenderar en del slantar. Så nu jagar vi vintips – Billigt vin, kan det vara gott?

Januari är också en bra månad att se över alla avtal och prenumerationer. Behöver du både Netflix, HBO och Viaplay eller kan du spara några hundralappar där? Hur ser ditt elavtal ut?

Experternas bästa spartips är:

FÖRSÄKRINGAR, se över och jämför. Ofta finns det många kronor att spara om man lägger alla försäkringar hos ett och samma bolag.

SÄLJ PRYLAR PÅ NÄTET, har du rensat i garderob och skåp har du massor av saker, gamla skridskor, hockeyutrustningar, skidor, pjäxor, möbler. Lägg ut på blocket och tradera. Du kommer att bli förvånad över vad folk är villiga att betala för:)

HYR UT ETT EXTRA RUM, har du ett extra rum över? Hyr ut till en student eller registrera dig på Air bnb och hyr ut till turister eller tillfälliga besökare i stan. Ett kul och spännande sätt att träffa nya människor.

SE UPP FÖR ALLA ABONNEMANG, alla månads prenumerationer på netflix, spotify viaplay blir tillsammans en rejäl slant. Kolla över vad du verkligen använder och hur mycket? Kanske kan du säga upp något och spara en liten slant?

ELCHOCK, Vad har du för elavtal? Jämför och kanske är det värt att byta. www.elsklingen.se hjälper dig att hitta rätt i djungeln.

VARDAGSRUTINERNA, den där take away kaffen på Roberts Coffe på lunchen kostar 30-35 kr. Sparar du 30 kr om dagen har du nästan 1000 kr extra i plånboken i slutet av månaden.

”The best things in life are free” Kanske är det inte riktigt så MEN det är faktiskt massor av saker som är gratis. Folk skänker bort saker på bl.a Blocket och kommunen har gratis aktiviteter för alla åldrar. Dessutom om man frågar sina kompisar innan man springer iväg och handlar har de, precis som du, oftast saker över och blir glada över att det kommer till användning.

Veckans uppgift är att ge bort något du har som du inte längre behöver och dessutom våga fråga någon efter en sak du behöver. Kommentera gärna, berätta vad gav du bort och lyckades du få något som du behövde gratis?

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.