Karin Thyr
Yoga World
Okategoriserade

Klädbytardag med vänninorna.

Januari lider mot sitt slut. Åh vad det är tråkigt att spara och hålla i alla slantar. Speciellt när det är rea över allt som frestar.

Dags för något som piggar upp!

Helt ärligt. Hur många plagg har du i din garderob som du använder? Är det inte så att de flesta plagg bara ligger och tar plats. Arrangera en klädbytardag med dina vänner. Den här gången satsar vi på oss vuxna. Be dina väninnor att ta med 5-10 plagg och/eller skor var samt ett litet tilltugg och någon flaska vin, så byter ni kläder, umgås och har trevligt.

Knytismiddag håll budgeten men umgås med vänner. Bjud hem vänner till en knytis middag. Alla tar med något.

Här har du ditt kylskåp (och grannens) Det här är en metod jag använt mig av länge. Kolla i kylen, ring grannen eller en kompis och säg. ”Jag har det här hemma, vad har du? Ska vi laga middag ihop?” Det blir alltid superbra, trevligt och gott. Extra bra om grannen har vin:) Jag har nu tomt på den varan…

Här kommer ett tips på ta vad du har mat: Det finns inga mått här utan jag gick igenom skåpen och tog det jag hade. Det blev vegetariska “biffar” som gjorde succé tillsammans med en “dipsås”

1 lök (vilken sort som helst funkar)

1 klyfta vitlök

I morot

Chilli (eller cayennepeppar)

Fräs i stekpannan och när det ser gött ut. Häll över lite kokt vatten och sen kör du i lite couscous (matvete/hirs/eller nåt annat du hittar i skåpen går också bra) Rör om och låt stå.

Koka lite linser, jag hade beluga linser men det funkar också med ett paket bönor/linser som du har.

Mixa med stavmixer. Krydda på med det du har. Jag hade lite oliver med citronsmak som jag slängde i för lite sälta och syra. Rör i 1 ägg och en matsked creme fraiche. Klicka ut små “biffar” på en plåt. Råkar du ha lite ost (feta, parmesan) kan du riva över det. Grädda i ugnen tills osten får fin färg.

Servera med en sallad och dipsås eller chillibea!

MUMS! De gick åt innan jag han fota!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.