Karin Thyr
Yoga World
Okategoriserade

Ska vi lära oss något av detta och i så fall vad?

Vårt samhälle har närt en kultur där man ska kavla upp ärmarna och hugga i även när kroppen gör motstånd och vi känner oss nedsatta. Det är fult att va trött och sjuk. Ska vi lära oss något av detta är det kanske att det är okay att vara hemma när man är sjuk, det finns ingen anledning att pressa sig.

Hos mig väcker det en långsiktig tanke. Om alla ta hand som sig, respekterar sin kropp, vilar ut och kanske tar någon extra dag hemma (jobbar hemifrån) för att sen återgår till arbetet när de är fullt friska minskar spridningen av alla virus (inte bara Corona) och infektionssjukdommar. Blir vi då friskare i längden? Mindre trötta, utarbetade och utbrända. Om vi ger kroppen återhämtning innan vi drar igång igen?

Världen är i kaos – för mig och mina kollegor i musikbranchen är det katastrof att alla våra jobb nu ställs in pga det nya regelverket. I går avbokades i princip alla våra jobb under våren – eller sattes på “hold” tills vi ser hur länge den här lagen gäller.

När det är kris kan man gå flera vägar. Ta hand om sig själv, roffa åt sig av det som finns ELLER så kan vi hjälpas åt och dela med oss.

Jag väljer de sistnämnda. Så idag vill jag dela med mig av det jag kan ge. Här får du en yogaklass av mig – den ligger på YouTube, där jag också under nästkommande vecka kommer ladda upp några klasser för dig som vill yoga hemma.

Vill du ha mer klasser än så är du varmt välkommen till min onlinestudio. YOGADA ONLINE

Nu tvättar vi händerna, tar några djupa andetag och håller oss lugna. Jag förstår oron men det är viktigt att komma ihåg att de flesta som drabbas får lindriga symptom – precis som vid vanlig influensa. Vi ska respektera att de som är i riksgrupperna drabbas hårt och därför ta detta på allvar. Viruset kommer inte försvinna eller dö ut för att vi låser in oss. Men kurvan planas ut vilket gör att sjukvården hinner ta hand om de som drabbas hårt. Gör som “man ska göra” när man är sjuk. Stanna hemma och ta hand om dig – tills du är frisk.

Namaste

/Karin

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.