Karin Thyr
Yoga World
livetYoga

Genom krisen (2) – Flexibilitet och Tålamod

Tålamod det är att tåla sitt mod – Marie Bergman

Att kunna var lite flexibel, tänka nytt, tänka om och att ha tålamod är som ett motgift till rädslor och panik. Genom att öva på att inte låsa sig fast eller hålla fast vid planer, föreställningar om hur saker ska vara, kännas eller ske och genom att ha tålamod så kan du lättare hitta lösningar. Du får balans – både inom dig och runt omkring dig och du fattar klokare beslut. Beslut som tjänar dig.

Photo by Benjamin Davies on Unsplash

Under en kris tvingas vi att fatta mängder av beslut. En del av besluten är oerhört svåra och kräver noga övervägande och andra tar vi kanske blixtsnabbt utan att ens tänka efter.

Genom att sakta ner och genom att våga lita på vår magkänsla och vår intuition kan vi ta bättre och klokare beslut både i stort och smått.

Genom en daglig rutin bygger vi både styrka, självkänsla och självförtroende. Vi grundar och landar ner i oss själva och öppnar upp kanalen mellan det yttre och det inre. Vi kan inte bara lyssna inåt – vi hör. Vi vågar lita på att intuitionen leder oss på rätt väg. Den väg som är rätt för just dig.

Men det krävs tålamod. Då menar jag inte bara att vi måste måste acceptera att det tar tid att uppnå vår intention utan kanske främst att vi under tiden som vi väntar, måste ha mod att tåla det som sker i dig och runt dig.

I isolering – i väntan – i ovisshet krävs MOD. Många av oss har aldrig varit i den här situationen förut. Till en början kanske det kändes lite tradigt, segt men ändå okay. Nu när vi inte ser något slut, ovissheten är större och för många är oron enorm, krävs tålamod och MOD att möta, att tåla det som händer inom oss och runt omkring oss.

Photo by Tyler Milligan on Unsplash

När vi inte kan följa vår vanliga rutin. När vi inte kan gå till jobbet eller inte gå till vår yogastudio eller gymmet, vi kan inte ha middagar och fira med fest krävs både mod och flexibilitet. Det gäller att se möjligheterna och att vara lite uppfinningsrik.

Hur kan du skapa en ny rutin som inspirerar dig? Här kommer några förslag:

  • Daglig incheck (morgon och kväll) genom kort meditation/scanning av kropp och sinne. Eller daglig incheck genom att skriva i din dagbok/anteckningsbok.
  • Sätt en intention för dagen
  • Morgonritual. Kaffe, Te, tänd ett ljus, ta ett skönt bad eller dusch och gör dig redo för din dag.
  • Yogapraktik (Just nu får du 10 dagar HELT GRATIS i min online yogastudio) eller och 50% på kursen 21 dagars yoga kickstart om du använder koden: 50%VIP
  • Meditation eller andningsövning
  • Laga vällagad mat till dig själv och din familj. Om inspirationen tryter. beställ matkasse med recept från tex Årstiderna. Engagera familjen i matlagningen. Om du är ensam. Boka middagsdate med kompis via Zoom eller FaceTime och ät tillsammans.
  • Ring med FaceTime eller zoom till dina föräldrar eller vänner. Sitt ner och prata om allt annat än Covid19.
  • Gå en onlineutbildning och avsätt tid. Skriv in i kalendern och genomför. Är du intresserad av yoga har jag flera utbildningar online men kanske vill du lära dig ett språk? Med så lite som 15 min om dagen kan du lära dig en enklare konversation på ett nytt språk på några veckor! Kolla in Babbel!
  • Dagliga promenader ute. Frisk luft är som balsam för en trött sliten själ. Lyssna på naturen eller en podd som inspirerar dig.
  • Pyssla i trädgården, om du har hus eller odla tomater på balkongen eller i fönstret. Tag en körsbärs tomat, dela i två halvor och tryck ner i jorden. Tålamod – du kommer ha fina tomater innan sommaren är över.

Har du fler tips som hjälper till med en daglig rutin? Dela gärna med dig!

Namaste
/Karin

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.