Karin Thyr
Yoga World
livetLivsstil

Genom krisen (3) Tacksamhet

Det är lätt att fastna i negativa tankebanor. Att fokusera på allt vi inte får göra eller kan genomföra just nu pga den kris vi befinner oss i. Tankens kraft är enormt mäktig. Du kan påverka dina tankar.

Kanske är det extra svårt just nu speciellt om du har förlorat ditt jobb, din inkomst eller en nära anhörig. När vi går igenom sorg, eller känner oss nedstämda är det extra viktigt att fokusera på det vi har som vi kan vara tacksamma och glada över. Även om du är ledsen i djupet av ditt hjärta får du också vara glad. Det är okay.

Photo by Priscilla Du Preez on Unsplash

En tacksamhetspromenad

  • Tag en meditationspromenad – räkna dina steg.
  • Varje gång du kommer till 20 säger du tyst till dig själv: Jag är tacksam för ……….. Sen fortsätter du räkna steg. Tyst och metodiskt.
  • Fortsätt med detta i några minuter. Känn hur stegen blir lättare och ditt hjärta och din kropp fylls av tacksamhet tills hela du svämmar över av tacksamhet.
  • Fortsätt din promenad. Höj blicken, sträck på dig och andas.

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.