Karin Thyr
Yoga World
Okategoriserade

Somatisk Stretch

Vad är Somatisk Stretch? Egentligen handlar det inte alls om att stretcha i traditionell mening.

När vi stretchar kickar vår stretch-refex in. Den fungerar som en skyddsmekanism för att förhindra skador. Ju mer spända muskler vi har desto starkare blir stretchreflexen vilket gör kroppen mer benägen för skador vid träning. Somatiska “stretch -övningar” är inte målinriktade.

De handlar inte om att “röra vid tårna”, att bli vigare eller att nå längre in i en position. Istället ligger fokus på att vända blicken inåt och att vara medveten om den känsla som varje övning ger. Vi tränar hjärnan att skicka en signal till muskeln attslappna av och släppa taget. När spänningen släpper ökar flexibiliteten och vi känner oss mer rörliga.

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.