Karin Thyr
Yoga World
Okategoriserade

SPIRITUELLT UPPVAKNADE..?

Idag har jag fått fundera på varför jag blev så galet provocerad av ett inlägg som passerade mig på instagram. Inlägget listade 5 tecken på att du var på väg mot ett spirituellt uppvaknade. Det handlade om vad man äter, vad man dricker (eller snarare inte dricker), vad man lyssnar och vad man tittar på. En av punkterna var att man slutar kolla på nyheterna (!) och att man, om man kommer in i ett hem där nyheterna är på känner energi skiftet och att det gör dig illa till mods… (??)

Det här är ett rätt stort konot med 1000tals följare och kommentarerna haglade in. “Jag känner precis som du, jag kollar inte heller på nyheterna, dricker vin eller äter kött, gluten eller lyssnar på kommersiell musik.

Hela diskussionen om vad man äter och dricker håller jag mig utanför. Det är upp till var och en. Personligen tror jag på balans och att för miljöns skull dra ner på köttätandet och äta mer närodlat. För min kropps och hälsas skull äta så mycket ekologiskt jag kan. Det passar mig! Jag lyssnar på kommersiell musik – att vråla med i senaste Adel eller Beyonce låten kan jag inte låta bli! Jag tror inte det gör mig mindre spirituell.

Men när det handlar om nyheter. Jag var tvungen att kommentera – kunde inte hålla mig. Jag håller med om att fake news och skvaller kan vara en riktigt energitjuv och att det inte tjänar något syfte men att hålla sig uppdaterad om vad som händer i världen är extremt viktigt. Jag tror att ökad förståelse för andra människor och kulturer och vad som sker globalt har en extrem betydelse för mitt ev. spirituella uppvaknade. Att stänga av nyheterna och inte hålla sig uppdaterad gör att man isolerar sig från omvärlden och jag tror att vi människor behöver varandra.

/Karin

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.