Karin Thyr
Yoga World
Okategoriserade

Lider vi av kollektiv post-pandemi depression?

På senaste tiden har jag suttit i samtal med människor med olika yrken, i olika åldrar och i olika livssituationer. En sak som jag plockat upp och lagt märke till är att det många som känner sig överväldigade, låga, upplever ångest och känner sig mer eller mindre orkeslösa.​

Det har fått mig att fundera på om vi kollektivt lider av någon typ av post-pandemi depression? Är energin är helt enkelt slut? Eller så är den kanske inte slut – mer blockerad, stagnerad? Eftersom energi finns runt omkring oss, inom oss och vi kan känna av varandras energi kanske den här blockeringen får många av oss att känna oss helt slut?

När vi hårdnar pga att vi tappat tro och tilltro. När vi känner att vi tappat tillhörighet, förlorat någon vi älskar, fått försämrad hälsa och tappat fotfästen kommer rädslan. Rädslan som gör att vi inte vågar lita på någon eller någonting. Vi tappar  bort gemenskapen, vi:et och blir mer själviska och egoistiska.Kan vi, trots att det känns som att tillvaron rasar, som om att allt faller samman, zooma ut lite grann och titta på förändringen på ett annat sätt?

Vi befinner oss i början av December. Vintern är i antågande. Vi lämnar hösten och kliver in i en ny årstid. Enligt kinesioloigin speglar varje årstid ett nytt element. Metalelementet hör till hösten och handlar om att släppa taget, att släppa sorg, förlust, längtan. Vattenelementet hör till vintern och handlar om att blicka inåt, att lagra, spara, men också om känslor av rädsla, tvivel och ensamhet. Så enligt den kinesiska kalendern går vi från en period av att släppa taget om, till att släppa in våra rädslor och vårt tvivel. Energierna flyttar sig och vi får nu ett tillfälle att möta oss själva i allt detta.  Det kan vara både tufft och tungt men vi är inte ensamma vi är en del av ett ett energiskifte, ett årstidsskifte och något större.​

Så om du känner att du står i eller inför en jobbig tid, att mörkret tar större plats än ljuset och att det är svårare och tyngre så ska du veta att du inte är ensam. ​Fundera över vad och hur mycket du behöver bära själv? Vad kan du dela? Släppa? Vad är ditt och vad är en del av energin som rör sig genom, runt och inom dig just nu? Du är inte ensam.

Här nedan hittar du en yinyogaklass med fokus på att stressa ner! 

Om du tycker om klassen finns det fler klasser på vår YouTube kanal. Vill du ha del av hela vårt utbud kan du just nu signa upp för en årsprenumeration i onlinestudion för endast 999kr. 

Efter årskiftet går priset upp men du behåller DITT pris så länge du är kvar hos oss!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.