Karin Thyr
Yoga World
Okategoriserade

Vad yinyoga är för mig?

Dynamisk Yoga har en egen yinyogalärarutbildning online och i vår kör vi en inspriations och vidareutbildning på Svartsjö Slott.


Några av våra tankar och varför vi kallar det dynamisk yinyoga.


1) Förstå och ha koll på varför du gör en specifik yinposition.
Vad vill du uppnå med positionen och hur kan du som lärare leda dina elever in och ut ur positionen på ett sätt där eleven får en upplevelse både i kroppen, muskler och leder men även i sinnet.För att kunna guida dina elever dit måste du först förstå hur kroppen funkar. För oss handlar yinyoga om space – utrymme och vila, mjuket och stillhet. Hur uppnår vi det?


2) Landa mjukt och vilsamt

När vi blir guidade enligt dynamisk yogas 3 stegs princip hinner kroppen och sinnet med. Ibland ställer hjärna till det för oss. Vi har en ide om var vi ska, hur en position ska se ut och därför ger vi inte kroppen tid att hitta “sin version” av positionen. När vi gett kroppen rätt förutsättningar, då kommer stillheten, lugnen och då kan vi landa lite till, ännu mjukare, ännu vilsammare och då kan vi stilla både sinne och kropp. Där och då skapar vi en möjlighet för kroppen att släppa taget. Det innebär att det finns utrymme för rörelse inom positionen. Vi är aldrig i ytterläge.


3) Lämna utan att störa kroppen & sinnet

När vi sen lämnar positionen vill vi göra det utan att “dra igång” eller “aktivera” kroppen. Vi vill lämna stillsamt så att allt det mjuka, allt det lugna får följa med – även ut ur positionen…Vår strategi är att stötta vägen ur, att behålla lugnet och mjukheten – hela vägen ur.


4) Återhämtning

Mjuka mellanrörelser och avslappning. Känn energiflödet. Öppenhet och utrymme i hela kroppen och alla dina sinnen.


5) Yang

Mjuk yoga – för att flytta energier och känna energi i de nya utrymmen som du öppnat genom yinyogan

Om du är nyfiken på vår yinyogalärarutbildning hittar du mer information här:
https://dynamiskyoga.namastream.com/product/5641/about


Just nu kan du också ta del av vårt combo erbjudande där en del är online och en del är vår helg på svartsjö Slott.
https://dynamiskyoga.namastream.com/product/54819/about

Välkommen att yoga med oss! På YouTube finns flera klasser helt gratis och i vår onlinestudio finns 100 tals klasser att välja på för endast 99kr i månaden.

/Karin

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.