Karin Thyr
Yoga World

IMG_4695

Vi befinner oss hela familjen i Nashville – det är helt fantastiskt och samtidigt skitjobbigt att umgås så här tätt inpå varandra hela familjen.

Eftersom vi hemskolar våra barn när vi är är har jag träffat på en hel del hemskolande föräldrar – främst mammor. Jag är helt förundrad över hur de får allt att gå ihop. Jag satt och tjuvlyssnade på en grupp mödrar som pratade lite på fotbollsträningen. Jag konstaterade snabbt att dessa supermammor går upp tidigare än alla andra i familjen och innan de lägger sig har de förberett allt för dagen som kommer, de  planerar alla sina matinköp och skriver långa listor på vad som ska göras. De skjutsar sina barn – hit och dit, bakar kakor och dessutom ansvarar de till 100 procent för sina barns utbildning. Mycket sällan hör jag något nämnas om papporna. Möjligen klagas det lite över hur mycket partnern arbetar.

Jag blev helt matt bara av att sitta och tjuvlyssna…. Under de senaste 14 åren har jag varit mamma och tillsammans med min make, pappan, har vi försökt få livspusslet att gå ihop med karriärer, kräksjukor, husbyggen, sociala middagar, sportaktiviteter, föräldraföreningar, personliga kriser, förlust av vänner som inte längre finns hos oss och mer därtill. Nyckelordet är TILLSAMMANS. Jag är oerhört tacksam över att jag har någon att dela allt detta med. Att vi är två och att vi på något magiskt vi klarat av att rida ut de stormar som kommit. Under våra 14 år som föräldrar har det också funnits otroligt många fina upplevelser, lycka, glädje och tacksamhet och jag väljer att fokusera på det, för allt det där andra, som också hör livet till, det kommer och det passerar.

Jag vill lägga min energi och tid på hur jag ska få en välmående familj, en bra relation med mina barn, en livslång relation med min man jag vill inte lägga min kraft på en tvättkorg. Jag jobbar konstant med att lägga undan “fröken duktig” inom mig och låta henne vila. Sängen förblir obäddad vissa dagar (alla dagar om inte min man bäddar, ha ha ha)

När jag lämnade sonen på fotbollsträningen igår hörde jag en mamma säga  “Jag la ner både en vattenflaska, uppskuren frukt i en ziplockpåse, några salta kex och solskyddsfaktor i din väska” Jag drog på munnen och sa… nu hamnar du i min blogg som den “perfekta mamman” – hon med superkoll på allt. Min son ska va glad om han får med sig en vattenflaska. Vi skrattade och mamman sa; “men jag glömmer också… “ och visst gör hon det. Det gör vi alla. Vem är den perfekta mamman, eller pappan? Vi gör alla så gott vi kan. Jag vill försöka förändra och ta bort de saker som hindrar mig från att lägga mer tid på roliga inspirerande saker. Jag återkommer när jag har en åtgärdsplan och en lista på 10 punkter som funkar!

2 kommentarer

  1. Viktigt att ta upp, även om jag inte själv är mamma kan jag ju känna igen det där med att hur “man ska vara” inom vissa områden och vad det kan göra med en – och att det inte behöver vara så perfekt här i livet. Stor kram!

    1. Ja, ibland undrar jag vad det är som gör att man ständigt strävar efter perfektion.. Jobbar med att slappna av och bara njuta också. Efter 40 blev det lättare på något vis:)

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.