Karin Thyr
Yoga World

PRAY

Jag blev påmind i morse om hur viktigt det är att välja riktning. Tog en yogaklass på studion som ligger i mitt kvarter och när vi låg i savasana och jag mer eller mindre flöt runt i både kropp och sinne efter ett svettigt pass kom jag att tänka på hur jag ofta gör jag saker på autopilot. För att jag alltid gjort så, för att jag tror att jag måste, eller att det inte finns andra alternativ. Det går egentligen igenom i allt i livet, både i karriär, familjeliv eller träningsmål. Ju tydligare jag är med vad jag vill och vart jag ska, ju mer saker jag plockar bort som står vägen, desto tydligare blir målet och mina val på vägen dit blir lättare. Det är oerhört lätt att tappa fokus när man låter saker runt omkring störa. Jag fick ett tips av min yogalärare att ge mig själv en kort stund, 3 ggr om dagen, då jag återknyter till min intention och påminner mig om min riktning och varför jag gör det jag gör.

Därmed inte sagt att det är lätt. Det är inte ovanligt att jag finner mig själv i en återvändsgränd – där jag befunnit mig förut och att jag får påminna mig om att ta en titt på det som finns runt omkring mig och de val jag gör. Tjänar det mina syften?

När vi börjar en yogaklass brukar vi sätta en intention för passet. Du väljer själv vad du vill lägga in. Kanske är det något du funderat på, stort eller litet. Något du önskar eller något du kämpar med. På samma sätt kan du sätta en intention för din dag och ditt liv.

Jag vill ge dig en utmaning:  Skriv ner 3 saker du vill och som är viktiga för dig.  Det kan vara lugn och ro, ett bättre jobb, mer tid till barnen, bättre matvanor, mer tid för yoga, mer tid för vänner, bättre ekonomi, ett lyckligare äktenskap. Det kan vara stort – eller litet. Det finns inga fel eller rätt här. Fundera på vad du vill och vad som är viktigt för dig.

Fundera sen på vad du gör (eller inte gör) som leder dig mot – eller bromsar dig på din resan?

Finns det något du kan ändra på? Något du kan ta bort, lägga till? Någon du kan be om hjälp?Ett beteendemönster som behöver brytas? Kan du lägga till en ny vana? Kan du minska stressen genom att frigöra tid, kan du välja bort något? Behöver du bryta en relation?

Det kan vara en jätteutmaning att överhuvud taget identifiera vad du vill och vad som är viktigt för dig. Kanske är det lättare att identifiera det du inte vill – det du inte trivs med. Börja där i så fall. Ju mer saker du plockar bort, desto tydligare blir vägen och det som finns kvar tillslut är det DU vill.

Det är spännande – testa!

Namaste.

 

 

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.