Karin Thyr
Yoga World
I kloka kvinnors sällskap

I kloka kvinnors sällskap – Hillevi Wahl

Foto: JULIANA WIKLUND/MORETHANWORDS.SE

Det är Tisdag och varje vecka på min blogg får du möta en inspirerande klok kvinna under rubriken I kloka kvinnors sällskap.  Den här veckans kloka kvinna är en ny bekantskap för mig men så fort jag fick höra om henne visste jag att hon var helt rätt för den här veckans blogg.  Hon besitter två superkrafter och är aktuell med boken ”Äg ditt liv, då får du mer tid, kraft och glädje” (Louise Bäckelin förlag) dessutom är hon övertygad om  att alla behöver en Gunnar. Möt Hillevi Wahl:

 

1) Vem är du och vad har du för bakgrund?

Jag är journalist, krönikör, författare och inspirationsföreläsare. Dessutom förenklingsmissionär och en natural floater. Det upptäckte jag när jag skulle lära mig crawla nyligen. Tydligen en av mina inbyggda superkrafter.

Och så är jag trebarnsmamma, icke att förglömma. Gift med Gunnar, som är så bra så jag borde klona honom och sälja honom på Blocket. Då skulle jag bli rik, för alla behöver en Gunnar. Han är så lugn och trygg och klok. Alla älskar Gunnar.

2) Vad jobbar du med?

Jag skriver, föreläser och spelar in podcast – och så försöker jag göra världen till en bättre plats. Inte minst för de unga.

3) Berätta om ett projekt du arbetar med just nu som inspirerar dig och ger dig glädje.

Jag intervjuar unga människor som vänt en kämpig start i livet till något fantastiskt bra – en erfarenhet som de kan hjälpa andra med. Ung & Stolt heter den. http://podd.hillevi.nu
Jag älskar att träffa de här unga briljanta hjärnorna, jag blir lite lycklig varje gång. De är så kloka.

 

4) Berätta om något du gjort nyligen som krävde mod men som du är glad att du gjorde.

Starta en egen podcast. Det var skitlätt. Utrustningen kostade bara 6000 kr – och sedan satte jag igång. Jag glömde nog att vara rädd, för jag var så pepp. Men i efterhand förstår jag att det var väldigt modigt att bara satsa och köra.

5) Lever du din dröm eller vad stoppar dig från att göra det?

Ja, det var faktiskt ett reportage om mig i Dagens Nyheter för några år sedan som hade precis den rubriken: ”Jag blev kvinnan som jag drömde om att vara”.

Jag hittade till träningsglädjen när jag var 42 år, Innan dess hatade jag allt vad träning var. Jag trodde jag var en klumpeduns. Men så lurade min kompis, författaren Moa Herngren, med mig på militärträning – och då blev jag helt förälskad. Jag hade ingen aning om att man kunde må så bra av att träna skiten ur sig.

Så när jag var 50 år firade jag min fantastiska kropp genom att springa 50 lopp på ett år, genom hela Sverige, och till och med över Franska Pyrenéerna. Det var häftigt.
https://www.marathon.se/nyheter/hillevi-firar-50-med-50-lopp

6) Har du något råd, erfarenhet att dela med dig av som du önskar att du kunnat ge dig själv i i 20 års åldern?

Då skulle jag nog sagt, att ”håll ut, du kommer att hitta en Gunnar, du kommer att bli  villkorslöst älskad. Du kommer att kunna känna total tillit till en annan människa. Men det kommer dröja 17 år till…”

7) Har du något motto, eller citat som du återvänder till och vill dela med dig av till mina läsare?

”En stark kropp håller ihop en vinglig själ.”

Det har jag hittat på själv. Jag säger förvånansvärt många kloka saker.

8) Vad gör du för att hålla kreativiteten flödande även när energin tryter?

Läser böcker. Simmar. Promenerar. Springer. Cyklar. Sover. Och inte nödvändigtvis i den ordningen. Ibland ligger jag bara och klappar hunden. Hon heter Vivi och är en underbart tokig och kärleksfull springer spaniel.

9) Vilken är din favorit yogapose och varför? 

Barnet. Min 9-åriga dotter har lärt mig den och den sträcker ut ryggmuskulaturen så skönt. Jag har ju fått artros lite här och där så det kan bli stelt ibland.

10) Vad läser du just nu?

Elaine Eksvärds ”Vi måste prata”. Hon är så väldigt rolig. Och smart och välformulerad. Och har hjärtat på rätt ställe. Elaine är vad New Yorkarna kallar för ”Good People.” Jag samlar på sådana.

11) Vad inspirerar dig?

Good People. Och Oprah Winfrey. Alltid Oprah Winfrey.

12) På vilket sätt lever du ett rikt liv?

Jag vaknar varje morgon och undrar vad som ska hända för roligt i dag. Jag är älskad och trygg. Och jag har ett jobb att göra. A mission. En riktning framåt. Det är skönt.

13) Något annat du vill tillägga?

En viktig grej jag gör är att jag omger mig med människor som gör mig bättre. Snyggare, smartare, klokare, gladare och tryggare. Sådana där människor som gör saker, som säger ja! Som säger, ”ja vad spännande, det gör vi, det fixar vi, det klarar vi, tillsammans”. Det har jag upptäckt sedan jag fyllde 50, att livet blir mycket roligare då.

Mer om Hillevi:

Hemsida: www.hillevi.nu

Instagram: @hilleviwahl

Facebook: http://fb.com/hillevi

Twitter: http://twitter.com/hilleviwahl

 

1 kommentar

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.