Karin Thyr
Yoga World
I kloka kvinnors sällskap

I kloka kvinnors sällskap – Yvonne Åkerlind

Tisdagar är dagen för inspiration och energi – i alla fall på min blogg:)  Varje vecka på min blogg får du möta en inspirerande klok kvinna under rubriken “I kloka kvinnors sällskap”. Den här kvinnan är det senaste tillskottet i vårt blogg gäng på Yoga World. 2015 beslöt hon sig för att donera håret till förmån för peruktillverkning till cancerdrabbade barn i tv programmet -Gör om mig, hon yogar för att balansera sin yin och yang och det kanske behövs när man är ett spralligt yrväder? Möt:Yvonne Åkerlind

1) Vem är du och vad har du för bakgrund? 

Jag är ett spralligt yrväder som gillar att fundera över de stora frågorna om livet, ha en aktiv tillvaro med en del utflykter och laddar energi på yogamattan. Jag skulle till viss del beskriva mig som lugn och sansad med mycket yin, men som tvilling enligt stjärntecknet har jag också en hel del yang.
Uppväxt i Uddevalla, träffade kärleken från Borlänge och här bor vi med våra tre barn; 4, 5 och 6 år gamla.

2) Vad jobbar du med? 

Idag jobbar jag som HR-konsult – driver strategiskt arbete inom arbetsmiljö och hälsa, där jag har min specialistkompetens.
Men min yrkesbana började som chef inom sociala sektorn direkt efter högskolan med en socialpedagogisk examen. Jag har efter hand byggt på med kurser och utbildningar inom ledarskap.

3) Berätta om ett projekt du arbetar med just nu som inspirerar dig och ger dig glädje. 

Jag har varit med och arbetat fram ett digitalt verktyg (s.k. OSA-hjulet) för att underlätta för chefer och skyddsombud att arbeta med den organisatoriska och sociala arbetsmiljön (tidigare sammanfattades som den psykiska arbetsmiljön) – dvs. bland annat arbetsbelastningen, kränkande särbehandling, samarbetet med kollegor, ledningens inverkan, kommunikation.

Det har uppmärksammats nationellt och jag är så stolt över att förhoppningsvis kunna bidra till att fler människor mår bra på jobbet!

4) Berätta om något du gjort nyligen som krävde mod men som du är glad att du gjorde. 

Det var inte så nyligen, men år 2015 deltog jag i ett gör-om-mig-program för att donera håret till förmån för peruktillverkning till cancerdrabbade barn. Modet låg snarare i att det krävdes ett starkt syfte för mig att kapa mitt hår som gick ner till rumpan, men valet var enkelt när mitt hår skulle glädja någon annan som behövde det så mycket mer än jag.

 

5) Lever du din dröm eller vad stoppar dig från att göra det? 

Både jag och nej. Jag har mycket att vara tacksam för i mitt liv där jag står idag. Det som hindrar mig från att våga ta ytterligare steg fram för tillfället är osäkerhet, att jag vill veta utfallet innan klivet är taget. Men en dag kommer jag också våga byta riktning i livet. Snart!

6) Har du något råd, erfarenhet att dela med dig av som du önskar att du kunnat ge dig själv i i 20 års åldern? 

Det ordnar sig. Jag kan bara acceptera det som har varit, välkomna det som är på väg in och stanna i nuet. Oavsett vad som sker, så kommer du att genomleva det också, och komma starkare ut på andra sidan. Andas och ge allt tid.

7) Har du något motto, eller citat som du återvänder till och vill dela med dig av till mina läsare? 

Frid i sinne, ro i själen och harmoni i hjärtat. Reflektera över vad det betyder för dig, våga skala av lager för lager och stanna i det som känns. Det är då du utvecklas, när du utmanas och utmanar dig. Du växer.

8) Vad gör du för att hålla kreativiteten flödande även när energin tryter? 

Att ta några djupa andetag i reflektion, på yogamattan eller rakt upp och ner där jag befinner mig. Att bryta tankemönstret och göra något helt annat för en stund tills jag är redo att återgå.

9) Vilken är din favorit yogapose och varför?

Jag älskar flöden – solhälsningen är en favorit! Annars knuten och alla former av höftöppnare.

10) Vad läser du just nu? 

Jag läser flera böcker samtidigt då jag gillar att byta perspektiv beroende på humör.
Några är:
”Yoga – fysisk och själslig detox” med Karin Björkegren Jones
”Yoga World” – senaste numret av tidningen
”Arbets- och organisationspsykologi” (Kursbok)

11) Vad inspirerar dig? 

Läsa och reflektera. Utöva och lära mig om yoga. Träna och vara i rörelse. Träffa kloka människor och föra djupa samtal. Skratta och få vara mig själv.

12) På vilket sätt lever du ett rikt liv? 

Jag har hittills genomlevt både toppar och dalar, det negativa berikar och lyfter det positiva än mer. Jag har min familj, jag har möjligheten att välja vad jag vill göra, jag är nyfiken och hoppas och tror på att det bästa fortfarande är att vänta.

13) Något annat du vill tillägga? 

Fint inslag av dig Karin att lyfta kloka kvinnor. Det finns något klokt i oss alla, glöm inte att också våga vara stolt över det. Namasté.

 

2 kommentarer

    1. Tack för att du ville var med! Det går sådär med mina personliga tackkort så jag tackar så här så länge! KRAM

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.