Karin Thyr
Yoga World

Det pratas en hel del om assisteringar i yogavärlden. Det tycker jag är toppen. Det är viktigt att hålla diskussionen levande. Vad är okay? Hur får vi som leder våra elever att känna sig trygga?

Min inställning (från CSV yogan) är att det stärker oss när vi själva får hitta in i positionerna. När vi på ett tryggt sätt blir ledda så att vi hinner med att känna in och får med oss grunden, genom deep core line aktivering in en stabil och reflekterande position. Vi som leder CSV Yoga jobbar alltid utifrån dessa principer.

Eller så kan man göra så här antar jag? Jag förfasas, förfäras och mår illa av att se den här videon när en av de “främsta” inom yoga så brutalt bänder, vrider och trycker in elverna i diverse vansinniga positioner. Dessutom trycker han könet mot eleverna, händerna (se första bilden) på direkt olämpliga ställen. Vad är meningen med detta? Varför Hur ska vi känna? Att vi blivit berörda av den heliga gurun? Jag blir förbannad!

Vi som leder kan verbalt hjälpa våra elever att känna styrka, mod, kraft, energi, avslappning eller att få en aha – upplevelse genom upplyftande ord och genom att tryggt guida dem, utmana dem men också genom att vara tillåtande. Att säga att det är okay att backa, ta ett steg tillbaka (eller två) att reflektera och känna in.

Det här går inte att försvara. Det här är inte yoga. Det är långt från okay och går inte att ha överseende med.

Vad säger ni?

/Karin

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.