Karin Thyr
Yoga World
Okategoriserade

En stöttad övergång

Raka ben. Rak rygg. När vi kommer upp på det här sättet läggs hela överkroppens vikt på ryggslutet. Men om du du engagerar din din core genom att tex dra naveln mot ryggraden då? Då riskerar du att platta ut till din naturliga kurva i ryggen.

Vi vill stötta den naturliga kurvan inte pressa ut den eller överdrivet svanka. Vi stöttar inifrån och ut genom aktivering av den djupa corelinjen — den genom fascia, sammanlänkande muskelkedja som sträcker sig från dina fötter, vader, insidan av dina lår. över och genom bäckenet via psoasmuskeln och vidare längs med ryggraden, halsen och ut genom tungan. Den engageras genom att vi böjer våra leder och pressar ner genom marken. Drar kraften in och upp genom kroppen ut i vår unika uttryck.

Testa:

  • Ställ dig längs med mattans långsida. Bredda rejält mellan fötterna!
  • Vrid ut tårna åt sidan – checka in att dina tår och knän pekar åt samma håll.
  • Böj på dina knän och sänd sittbenen bakåt (booty-asana)
  • Böj lite till i knäna (mjukna och andas in)
  • (Andas ut) Pressa ner genom fötterna och stötta ryggen när du kommer upp.
  • Note: När du andas ut. Krama om andetaget med musklerna nere i bäckenbotten och lyft andetaget upp bakom naveln och vidare längs med framsidan av ryggraden. På så vis engagerar du den djupa core linjen hela vägen i kroppen och du får stöd när du rör dig upp.

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.