Karin Thyr
Yoga World

Vad har du för morgonrutin? Stressar du runt eller sitter du i lugn och ro med en kaffekopp? För ett halvår sen ändrade vi alla rutiner här hemma. Vi tog ett medvetet beslut att sluta stressa och gjorde en plan för hur vår morgon skulle se ut.

Det är fantastiskt! Oftast (men inte alltid:)) hinner alla sitta en ganska lång stund framför nyheterna, äta frukost och småprata innan vi skiljs åt för skola och jobb.

Jag har märkt att när vi förbättrade vår morgonrutin, förbättrade vi hela vår dag! Humöret, fokus, kreativiteten, effektiviteten och energinivån förbättrades på alla plan för alla i familjen.

Jag vill dela med mig av en liten morgonrutin jag har. Att väcka kroppen och sinnet mjukt ger mig en fin start som jag kan bära med mig och återkoppla till flera ggr under dagen. Hela programmet tar 5 min och du kan till och med börja i sängen och avsluta i samband med att du kliver upp.

Vad har du för rutiner – berätta!

 

KARINS MJUKA START PÅ MORGONEN

Väck kroppen långsamt genom att böja på knäna och placera fötterna ganska brett och en bit bort från rumpan. Låt knäna gå i lugn takt från sida till sida som vindrutetorkare på en bil i ett stilla regn.

 

 

Krama in knäna mot bröstet och gunga mjukt från sida till sida för att ge ryggslutet lite massage.

 

 

 

Från alla fyra: Andas in. Andas ut och runda ryggen och titta med huvudet mjukt in mot magen. Andas in och svanka försiktigt och titta med huvudet rakt fram eller mjukt och försiktigt uppåt.  Upprepa 5 ggr.

 

 

Öka avståndet mellan knäna, skicka rumpan bakåt och sträck ut armarna framför dig. Stanna i fem andetag.

 

 

 

Sätt dig bekvämt. Slut ögonen eller låt ögonlocken vara mjukt slutna. Välkomna 5 andetag. Andas in – sucka ut. Släpp taget om alla förväntningar på den här stunden eller den här dagen

 

 

Ta dig upp till stående med mjuka böjda knän. Låt överkroppen vila mot låren och ta tag i motsatt armbåge med händerna. Slappna av i nacken och ryggslutet. Gunga mjukt från sida till sida.

När du ska ta dig upp. Böj rejält på knäna, skicka rumpan bakåt, sug tag i magen och kom upp utan att lägga någon belastning på ryggen genom att stötta rörelsen med musklerna på framsidan av överkroppen.

 

 

 

 

 

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.