Karin Thyr
Yoga World
I kloka kvinnors sällskapKarins Yogavärldlivet

I kloka kvinnors sällskap – Anna Stadling

I denna veckas kloka kvinnors sällskap får ni träffa en kvinna som lyser inifrån och ut. Hon var en av de första kvinnor jag tänkte på när jag startade den här bloggserien så jag är extra glad att hon vill vara med. Hon lyser stark, stolt och rak och jag kan inte se mig mätt. Hennes fantastiska röst berättar sina historier på ett sätt som får mig att ivrigt vilja höra nästa ord. Hon mår som bäst när hon får sätta idéer och drömmar i rullning: Möt: Anna Stadling

1) Vem är du och vad har du för bakgrund?

Jag föddes i Sundsvall med både rötter i Jämtland och i Skåne. När jag var 20 flyttade jag till Stockholm och har bott där sedan dess. Jag är uppvuxen i en sport- och musikfamilj med allt vad det innebär. Min pappa fick första Jussi Björling stipendiet på 60-talet och hans röst har verkligen präglat mig även om jag rört mig i en annan genre sedan tidigt. Men passionen och drivet har jag verkligen fått från min pappa. Och musik är faktiskt det enda jag pysslat med i alla år. Allt från att som liten sjunga i körer i kyrkan och i kommunala musikskolan, spelat olika instrument, jobbat i en duo tillsammans med Helen Sjöholm på 90-talet, pluggat på musikgymnasiet, musikhögskolan, spelat i band, körat, varit medlem i Hovet (Lars Winnerbäcks band) och även jobbat med Lars på egen hand, turnerat i massor, undervisat en del i sång med en personlighetsutvecklande vinkling, skrivit egen musik och tolkat andras låtar, spelat in skivor som egen artist och med andra. 

2) Vad jobbar du med?

Jag är sångerska först och främst. Jobbar med min solokarriär och just nu är det intensivt. Sommarturne och höstens, vinterns projekt planeras nästan samtidigt. Men jag gillar när det är fullt upp. En del av min tid jobbar jag med sång på en rockmusiklinje, en folkhögskola, RML. Jag försöker jobba med sång väldigt praktiskt och med fokus på sång och personlig utveckling. Mycket mental träning som jag själv tänker att jag skulle behövt mycket mer av i början av min karriär. 

3) Berätta om ett projekt du arbetar med just nu som inspirerar dig och ger dig glädje.

Jag försöker hela tiden ha projekt på gång som utmanar mig och som känns kul. Det ger mig en sån energi. 

4) Berätta om något du gjort nyligen som krävde mod men som du är glad att du gjorde.

När jag släppte min förra platta gick jag ut med att jag drabbats av bröstcancer. Både min man och jag blev sjuka samtidigt vilket var extremt dåligt och svårt. Att våga öppna och berätta om det känner jag mig stolt över. Jag vet att skivan och det som den medförde har betytt mycket för många. Och den har verkligen hjälpt mig med. På riktigt.


5) Lever du din dröm eller vad stoppar dig från att göra det?

Jag lever min dröm men för mig så är det ett ständigt pågående projekt. Jag tror man såklart måste kunna vila där man är, inte stressa framåt hela tiden. Men succesivt har jag lärt mig att vänta på resultat inte är min grej. Det är bättre för mig att vara igång och sätta nya ideer och drömmar i rullning. Då mår jag bättre som människa.

6) Har du något råd, erfarenhet att dela med dig av som du önskar att du kunnat ge dig själv i i 20 års åldern?

Jag är ständigt i kontakt med den åldern eftersom jag får träffa sångare på RML. Jag har lärt mig så mycket av alla jag mött och det har på ett sätt blivit en bearbetning av min tid som 20 åring. Jag kunde sakna någon som ställde frågor till mig. Ett ”varför?” gör att man måste tänka till.  Att man måste hitta en anledning och inte bara rycka på axlarna. Jag saknade någon som kunde få mig att på riktigt ta ansvar för mina val och framför allt hjälpa mig att våga. Att våga skriva mer, ta för mig osv. Det försöker jag passa vidare nu. 

7) Har du något motto, eller citat som du återvänder till och vill dela med dig av till mina läsare?

Lev nu!

8) Vad gör du för att hålla kreativiteten flödande även när energin tryter?

För mig är det viktigt och roligt, framför allt, att hitta en ide och en väg att genomföra den iden. Även om man blir trött av att driva saker och projekt så är det så tillvaron ser ut som musiker, artist. Ingen annan kan göra det åt dig. Och efter alla dessa år vet jag att man bromsar in och blir trött ibland men det är helt ok och något som oftast vänder. Jag försöker vila i det. Energin kommer tillbaka om lusten finns.

9) Vad läser du just nu?

Mest barnböcker med min son. Mysterieböcker, faktaböcker, vi sjunger med i Electric Banana Band boken och filosoferar om hur det är att vara som en anka osv. 

11) Vad inspirerar dig?

Livet, människor, vemodet som är livet, en insikt, sound, vackra och kloka ord, min son, det svåra man ibland måste ta sig igenom som människa, att livet är kort och vackert, tankar om tid osv osv… det finns så mycket!

12) På vilket sätt lever du ett rikt liv?

På alla sätt egentligen. Min familj, mina vänner och det liv jag får ha som musiker och artist är helt fantastiskt i sig. Sen är det klart att efter att ha varit med om bröstcancererfarenheten, som gått väl, är jag enormt tacksam att bara få vara i livet och få vara kvar hos min son. Tacksam att min man också får gå bredvid mig. Det är lika fantastiskt som svårt för jag vet att inte alla klarar sig vidare. Det gör ont. Och det slår mig ofta ofta, att livet är skört. Men det är också det som borde göra det viktigt att leva. Och jag har bestämt mig för att leva så mycket jag kan så länge jag lever!

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.